Zeleni pokret Vračar: Inicijativa za besplatno lečenje pasa

Autor:

Vesti

25.05.2024

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši prijatelji zaslužuju najbolju brigu i zdravlje, a podrška sugrađana može pomoći da ovo postane stvarnost.

Zeleni pokret Vračar: Inicijativa za besplatno lečenje pasa

Foto: pixabay.com

Zeleni pokret Vračar pokreće inicijativu za uvođenje besplatnog lečenja pasa na opštini Vračar, kako bi pomogli starijim sugrađanima i onima sa finansijskim poteškoćama. Ova inicijativa ima za cilj unapređenje kvaliteta života naših građana i njihovih ljubimaca, smanjenje broja napuštenih pasa i sprečavanje nepotrebne eutanazije.

Generalno, osnovni hirurški zahvati kao što je uklanjanje tumora mogu koštati između 18.000 i 25.000 dinara, dok kompleksnije operacije poput odstranjivanja tumora pluća mogu dostići cenu od 80.000 dinara. Pored hirurških zahvata, dijagnostički testovi i tretmani su takođe važni. Na primer, biopsija može koštati oko 1.000 dinara, dok rendgenski snimak sa kontrastom može koštati do 8.000 dinara.

Uz sve ove troškove, važno je uzeti u obzir i dodatne troškove za postoperativnu negu, terapije, lekove, kao i moguće komplikacije. Sveukupno, cena lečenja može se kretati od nekoliko desetina hiljada do više od sto hiljada dinara, u zavisnosti od specifičnih potreba vašeg ljubimca. Svedoci smo da lečenje može biti skupo i nedostupno mnogim našim sugrađanima, kojima se nudi da uspavaju svog člana porodice kako bi mu umanjili patnju ako ne mogu da priušte adekvatan tretman.

Naši prijatelji zaslužuju najbolju brigu i zdravlje, a podrška sugrađana može pomoći da ovo postane stvarnost. Zamisli da svaki pas, bez obzira na vlasnika ili situaciju, ima pristup neophodnoj medicinskoj nezi. To je korak ka humanijem i odgovornijem društvu zato smo pokrenuli peticiju da se naša inicijativa institucionalizuje. Zeleni pokret Vračar predlaže da opština Vračar otvori opštinsku kancelariju za veterinarsku zaštitu uz simboličnu godišnju pretplatu, a da se ostatak finansiranja besplatnog lečenje vrši i iz dela sredstava iz opštinskog budžeta. Zajedno možemo obezbediti srećniji i zdraviji život za sve pse i mačke u našem kraju. Vaš potpis može napraviti ogromnu razliku. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading