Milan Nikolić na svečanom otvaranju Karavana bezbednosti poručio: AMSS duže od 100 godina podržava i inicira sve projekte promocije bezbednosti u saobraćaju!

Autor:

Vesti

23.05.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karavan bezbednosti saobraćaja sastoji se od brojnih radionica, predavanja, javnih časova o bezbednosti saobraćaja na putevima, a nakon Sombora, tokom maja i juna, putovati u Bor, Kruševac, Valjevo, Novi Pazar i Pirot.

Milan Nikolić na svečanom otvaranju Karavana bezbednosti poručio: AMSS duže od 100 godina podržava i inicira sve projekte promocije bezbednosti u saobraćaju!

Foto: AMSS

U Somboru je danas svečano otvoren preventivni Karavan bezbednosti saobraćaja, sa ciljem da se podigne svest građana o značaju poštovanja saobraćajnih propisa radi unapređenja bezbednosti na putevima. Događaj su u prisustvu velikog broja građana Sombora otvorili ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, generalni sekretar AMSS-a Milan Nikolić, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je važnost ovog projekta i njegov plemeniti cilj:  

-Projekat smo simbolično nazvali Karavan bezbednosti saobraćaja, jer je naša zamisao da zajedno sa partnerima obiđemo čitavu zemlju i da u direktnom kontaktu sa građanima doprinesemo unapređenju stavova o bezbednom učešću u saobraćaju. Saobraćaj je jedna od oblasti koja je najviše doprinela razvitku društva, ali istovremeno jedna od oblasti koja odnosi najviše života. Svake godine u našoj zemlji oko 500 osoba izgubi život u saobraćajnim nezgodama, a gotovo 20.000 bude povređeno. Za nekog su ovo samo brojevi, ali za hiljade osoba i njihovih porodica to su trenuci koji zauvek menjaju živote. Nažalost, i pored katastrofalnih posledica saobraćajnih nezgoda, često smo kao društvo skloni da svoju bezbednost u saobraćaju uzimamo zagarantovano i često smo stava da se to nama ne može i neće desiti. Naprotiv, za saobraćajnu nezgodu dovoljan je jedan trenutak nepažnje. Sa nama su u Somboru partneri, koji će biti i u ostalim gradovima, sa kojima želimo da zajednički unapređujemo stanje bezbednosti u saobraćaju – rekao je Ivica Dačić. 

Milan Nikolić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije pozdravio je sve učesnike i naglasio značaj ovakvih akcija:

-Čast mi je i zadovoljstvo da sam danas ovde ispred Auto-moto saveza Srbije, institucije koja duže od 100 godina podržava i inicira sve projekte koji se tiču bezbednosti u saobraćaju. Trg Svetog trojstva u Somboru danas je obojen u najlepše boje i siguran sam da će građani ovog grada, kroz zabavu i igru, naučiti i podsetiti se svih saobraćajnih propisa. Na drugoj strani Trga imamo primere vozila oštećenih u saobraćajnim nezgodama, kao podsetnik kakvu koncentraciju i odgovornost zahteva učestvovanje u saobraćaju, bilo da je reč o pešacima, biciklistima ili vozačima automobila.  Auto-moto savez Srbije duže od 50 godina organizuje takmičenje o poznavanju saobraćajnih propisa „Šta znaš o saobraćaju“, a poslednje dve godine naši mališani su prvaci Evrope. Mislim da je vreme da osnovci iz Sombora sledeće godine budu, kako državni, tako i evropski prvaci i pozivam ih da se zainteresuju za ovo takmičenje i u što većem broju da učestvuju – rekao je Milan Nikolić.

Foto: AMSS

Milan Nikolić

 

Karavan bezbednosti saobraćaja  sastoji se od brojnih radionica, predavanja, javnih časova o bezbednosti saobraćaja na putevima, a nakon Sombora, tokom maja i juna, putovati u Bor, Kruševac, Valjevo, Novi Pazar i Pirot.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading