PRIMAMLJIVO, ALI LAŽNO I OPASNO! Otac Predrag Popović upozorio na NOVU PREVARU na društvenim mrežama - koriste crkvu i ime velikog sveca! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.05.2024

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budite na oprezu!

PRIMAMLJIVO, ALI LAŽNO I OPASNO! Otac Predrag Popović upozorio na NOVU PREVARU na društvenim mrežama - koriste crkvu i ime velikog sveca! (FOTO)

Foto: Radule Perisic/ATAImage

Otac Predrag Popović nedavno je oštro osudio prevarantske oglase koji se pojavljuju na društvenim mrežama, a posebno je naglasio da se akcenat stavlja na crkvu i jednog od najpoznatijih svetaca, što smatra skrnavljenjem svetinje. Naime, sveštenik je putem svog Fejsbuk naloga podelio sliku jednog takvog oglasa, kako bi upozorio građane da budu oprezni i da zaobiđu ovakve prevare.

Primamljivi, ali lažni oglasi

Oglasi koji nude brza rešenja za životne probleme postali su sveprisutni na društvenim mrežama. Međutim, mnogi od njih su prevara kojom se ljudi pokušavaju domoći novca naivnih građana. Sveštenik je posebno istakao jezivost oglasa koji pokušavaju da iskoriste čak i bolesne ljude, nudeći im brojanice od pravih kristala i dragog kamenja kao rešenje za njihove probleme, uključujući i zdravstvene tegobe.

- Vodite računa o ovakvim prevarama!  Prvo, ne kaže se ime duhovnika ni manastira! Mada može to da se izmisli, ali se može lako proveriti da li taj duhovnik postoji u tom manastiru i da se pozove manastir i sve proveri.  Drugo, kriju se iza Svetog Vasilija Ostroškog. Nema jače stvari nego navesti nekog "moćnog" sveca!  I treće, brojanica je predstavljena kao amajlija i da ima moć da uradi sve sa spiska. A spisak takav da zahvata sve kategorije bolesnika i potrebita. Čoveku kad je teško za svaku se slamku hvala. Ovo je zloupotreba, i to duhovna najgore vrste. Veliki greh.  Dakle, ne postoji "namenska brojanica" - istakao je.

Sveštenik Predrag Popović istakao je važnost skretanja pažnje javnosti na ovakve prevare i apelovao na građane da budu oprezni prilikom susreta sa sličnim oglasima na društvenim mrežama. Njegova objava izazvala je veliku pažnju javnosti i podstakla raspravu o problemu prevare putem lažnih oglasa.

 

 


Prevarantski oglasi koji se pojavljuju na društvenim mrežama postali su ozbiljan problem za mnoge građane, a sveštenik Predrag Popović istakao je važnost opreza prilikom susreta sa ovakvim ponudama. Njegova javna osuda ovakvih prevara predstavlja važan korak ka podizanju svesti o problemu i zaštiti građana od potencijalnih prevare.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading