NAPAD NA NASTAVNIKE TRETIRAĆE SE KAO NAPAD NA ADVOKATE! Kreće se sa izmenom Krivičnog zakona! POSTIGNUT DOGOVOR VLADE I PROSVETARA!

Autor:

Vesti

16.05.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bili smo na sastanku sa ministarkom prosvete i ministarkom pravde, gde smo naišli na podršku našeg predloga za izmene Krivičnog zakonika. Ministarka pravde najavila je da će rad na tome početi već sutra, kaže Antić.

NAPAD NA NASTAVNIKE TRETIRAĆE SE KAO NAPAD NA ADVOKATE! Kreće se sa izmenom Krivičnog zakona! POSTIGNUT DOGOVOR VLADE I PROSVETARA!

Foto: Tanjug/STR

U Vladi Srbije završen je sastanak ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović i ministarke pravde Maje Popović sa predstavnicima prosvetnih radnika na kome je dogovoreno da se u što kraćem toku izmeni Krivični zakon u cilju krivično pravne zaštite svih zaposlenih u prosveti, saopštili su predstavnici prosvetnih radnika nakon sastanka.

- Insistiramo na tome da se hitno i neodložno kazne napadači, i da se svaki napad na osoblje škole i na nenastavno osoblje, smatra krivičnim delom. Smatramo da to mora da se uradi odmah - bez odlaganja - izjavio je za Tanjug predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Dobrivoje Marijanović.

On ističe da je neophodno da se poboljšaju uslovi kada je reč o bezbednosti svih aktera u obrazovanju, ne samo profesora, jer kako kaže, napade trpe i pomoćno osoblje, učenici i roditelji.

Napad na nastavnike tretiraće se kao napad na advokate, potvrdio je za Telegraf jedan od sindikalnih predstavnika Milorad Antić.

- Bili smo na sastanku sa ministarkom prosvete i ministarkom pravde, gde smo naišli na podršku našeg predloga za izmene Krivičnog zakonika. Ministarka pravde najavila je da će rad na tome početi već sutra - ističe Antić.

Prosvetari su danas protestovali nakon stravičnog napada učenika na profesora u Bačkoj Palanci. Njemu je đak usled brutalne tuče slomio kosti glave.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading