POŽAR NA DEPONIJI KOD UŽICA LOKALIZOVAN! Ministarka Vujović o situaciji na terenu i planovima za TRAJNO REŠAVANJE PROBLEMA: Odvojili smo 30 miliona evra (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.05.2024

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je rekla da je na terenu mnogo mehanizacije i da se konstantno gasi požar.

POŽAR NA DEPONIJI KOD UŽICA LOKALIZOVAN! Ministarka Vujović o situaciji na terenu i planovima za TRAJNO REŠAVANJE PROBLEMA: Odvojili smo 30 miliona evra (VIDEO)

Foto: youtube.com/Novo jutro

Nakon požara koji je izbio na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je za Pink rekla da je na terenu mnogo mehanizacije i da se konstantno gasi požar.

- Požar je lokalizovan, stižu i kamioni sa zemljom da je bude dovoljno da požar može da se ugasi u potpunosti. Svakako je bolja situacija nego što je bila, ali intenzivno radimo na tome kako bi se požar ugasio. Istovremeno se meri i kvalitet aerozagađenja - navela je Vujović.

Kako je dodala, za sada nema prekomernog zagađenja.

- Stiže uskoro i mobilna stanica od strane Agencije za zaštitu životne sredine koja će meriti zagađenje i blizu lokacije na kojoj se dogodio požar - dodala je Vujović.

Prema njenim rečima, neophodno je da se uradi stabilizacija terena, mora celo telo deponije da se uredi, mora da se izgradi postrojenje za biogasni tretman, kako se ne bi događali ovakvi akcidenti.

- Mora hitno da se radi na izgradnji novog regionalnog centra na toj lokaciji, odvojili smo kao Vlada 30 miliona evra koja je za to namenjena. Čekamo da ovih dana krenemo u proceduru izbora izvođača - rekla je Vujović.

Ministarka je objasnila da će nakon toga vek deponije biti mnogo duži.

- Bićemo mirni najmanje 20 godina - napomenila je Vujović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading