"OD POČETKA HISTERIJA I PREPIRKE KAKO TREBA POSTITI" Otac Predrag Popović na Vaskrs postavio KLJUČNO PITANJE

Autor:

Vesti

05.05.2024

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je uz fotografiju na kojoj drži domaću pršutu konstatovao da se vaskršnji post završio, a onda se dotakao i raznih dilema i rasprava oko pravila posta, usput se obraćajući onima koji se opterećuju time jesu li tokom posta smršali ili se ugojili i koji ga se upravo iz tih pobuda pridržavaju.

"OD POČETKA HISTERIJA I PREPIRKE KAKO TREBA POSTITI" Otac Predrag Popović na Vaskrs postavio KLJUČNO PITANJE

Foto: Instagram/otac_predrag_popovic

Otac Predrag Popović objavom na Instagramu na dan Vaskrsa, kad se i završava vaskršnji post, postavio je svojim pratiocima nekoliko pitanja koja se tiču pravila posta i pobuda vernika koji ga se pridržavaju.

On je uz fotografiju na kojoj drži domaću pršutu konstatovao da se vaskršnji post završio, a onda se dotakao i raznih dilema i rasprava oko pravila posta, usput se obraćajući onima koji se opterećuju time jesu li tokom posta smršali ili se ugojili i koji ga se upravo iz tih pobuda pridržavaju.

"I završi se post... Nije davno bilo kad je počinjao pa je počela histerija i prepirke kako treba postiti. Koji duhovnik šta kaže i koja knjiga šta piše... Eto... Završi se post i sad ide priča ko je koliko smršao. Pa eto... da vas pitam, koliko ste kilograma izgubili ili dobili?

 

 

Ponuđeni odgovori su:

Zadovoljan sam kilažom koju sam izgubio!
Ostao sam na istoj kilaži!
Ugojio sam se!
Post nije dijeta i ne treba gledati kilogram
e, već ukinute loše navike, uvedene dobre navike, molitve i dobra dela koja smo učinili!"

Napisao je otac Predrag, te se nadovezao:

"Eto, sad vi slutite koji je pravi odgovor... Nadovezaću se na to i odgovoriću da sam sa 107 kg smršao na 96 kg i nadam se da ću do Spasovdana vratiti tu kilažu i da se na vreme spremim za sledeći post", poentirao je, a potom i poželeo svim vernicima srećan Vaskrs.

Otac Predrag Popović je inače juče, na Veliku subotu, objavio snimak na kome seče domaću pršutu i ostale suhomesnate proizvode, te je podsetio na benefite života na selu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading