UPOZNAJTE NIKOLU I DARKA - MLADE NADE POLICIJE: Evo kako su BRZOM REAKCIJOM u Preljini čoveku spasli život! (FOTO)

Autor:

Vesti

28.04.2024

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MUP je ponosan na njih!

UPOZNAJTE NIKOLU I DARKA - MLADE NADE POLICIJE: Evo kako su BRZOM REAKCIJOM u Preljini čoveku spasli život! (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/MUP Srbije

Pripadnici Saobraćajne policije Nikola Šipetić i Darko Simeunović brzom reakcijom u Preljini spasili su život jednom čoveku.

"Naše kolege iz saobraćajne policije Policijske uprave u Čačku, Šipetić Nikola i Simeunović Darko, još jednom su pokazali da su policijski službenici uvek tu za svoje sugrađane, spremni da hitno reaguju i pomognu", navode iz MUP Srbije i dodaju:

 

 

"Šipetić i Simeunović, tokom redovne kontrole saobraćaja u Preljini, sugrađanina koji im je zatražio pomoć zbog ujeda pčele, odmah su smestili u svoj službeni auto i uputili se ka bolnici. S obzirom da je čovek tokom vožnje izgubio svest, najverovatnije usled anafilaktičkog šoka, naš kolega je zaustavio vozilo hitne pomoći koje je naišlo u tom trenutku i time sugrađaninu spasio život".

Ako vas ujede pčela, evo nekoliko koraka koje možete preduzeti:

Uklonite žaoku: Pokušajte pažljivo izvući žaoku iz kože. Nemojte je pritiskati jer to može izbaciti više otrova.

Isperite područje: Isperite mesto ujeda hladnom vodom kako biste smanjili otok i ublažili bol.

Nanesite hladni oblog: Stavite hladni oblog (led ili zamrznuti grašak umotan u krpu) na mesto ujeda da biste smanjili otok i ublažili bol.

Nanesite sredstvo za smanjenje bola i svrab: Možete koristiti antihistaminik u obliku kreme ili losiona kako biste smanjili svrab i iritaciju.

Odmorite: Ako je moguće, odmorite se i podignite ujedeno područje kako biste smanjili otok.

Pratite simptome: Ako primetite teže simptome kao što su otežano disanje, oticanje lica ili grla, vrtoglavica ili gubitak svesti, odmah potražite medicinsku pomoć. Ovo može biti znak alergijske reakcije na ubod pčele, koja može biti opasna po život.

Ako ste alergični na ubode pčela ili imate ranije iskustvo sa teškim reakcijama, trebali biste nositi sa sobom EpiPen ili sličan autoinjektor epinefrina kako biste se odmah mogli lečiti u slučaju teške alergijske reakcije. U takvim slučajevima, odmah pozovite hitnu pomoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading