RODITELJI DETETA KOJE JE DONELO NOŽ U "RIBNIKAR" ĆE ODGOVARATI?! Ako se dokaže OVO, slede sankcije!

Autor:

Vesti

28.02.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka je objasnila da će prostor Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", gde se u maju prethodne godine odigrala tragedija, biti pretvoren u memorijalni centar.

RODITELJI DETETA KOJE JE DONELO NOŽ U "RIBNIKAR" ĆE ODGOVARATI?! Ako se dokaže OVO, slede sankcije!

Foto: Foto- Ilustracija: Republika.rs, Shutterstock

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović naglasila je da je istraga o incidentu, u kojem je u rancu učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" pronađen nož, još u toku, te da će detalji biti objavljeni javnosti čim se utvrdi šta se tačno dogodilo.

Dodala je da odgovornost za ovaj događaj, pored samog deteta koje je donelo nož u školu, delimično snose i njegovi roditelji.

- Takvom oružju nije mesto u školi, u rancu učenika. Ako je dete ponelo nož od kuće, naravno da će biti određena sankcija i roditelju - rekla je ona za "Blic televiziju" a prenosi Tanjug.

Ministarka je objasnila da će prostor Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", gde se u maju prethodne godine odigrala tragedija, biti pretvoren u memorijalni centar. Naglasila je da će brzina donošenja odluka i sam izgled centra zavisiti od roditelja, stručnjaka i ostalih učesnika koji su deo ovog procesa.

- Roditelji koji su izgubili decu i najbliži srodnici su bili i tada stava uglavnom da to treba da bude mesto koje će zauvek biti obeleženo tugom i na neki način podsećati na tragediju koja se dogodila i sa porukom da se više nigde ne sme dogoditi - rekla je ona.

Dodala je da je period od godinu dana bio vreme da se vidi šta stručnjaci različiith profila, roditelji dece koje više nema, misle o tom načinu obeležavanja i kako memorijalni centar treba da izgleda u pogledu poruke kao i arhitektonskog rešenja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Solotiamat05@gmail.com

28.02.2024 09:56

Nasoj policiji treba dosta vremena da dokaze ciji je noz u tirbi osmaka..??