POMOZIMO VANJI DA POBEDI OPAKU BOLEST: Pošaljite SMS - 1529 na 3030

Autor:

Vesti

04.08.2023

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN - Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Vanju Bugarski (1968).

POMOZIMO VANJI DA POBEDI OPAKU BOLEST: Pošaljite SMS - 1529 na 3030

Foto: Budi human

Vanji je u maju 2022. godine ustanovljeno da boluje od zloćudnog tumora debelog creva i dijagnoza: Neoplasma malignum coli flexurae hepatice.St IV. Specifično onkološko lečenje Adenokarcinoma hepatične fleksure kolona sa peritonealnom disemenacijom inicijalnog stadijuma IV otpočeto je u junu 2022. godine kada je u privatnoj bolnici učinjena desna hemikolektomija sa terminalnom lateralnom ileotransverzo anastomozom i totalnom omentektomijom.

Nakon operacije je sprovedeno 16  aplikacija sistemske HT po protokolu FOLFOX, posle čega je urađen PET/CT kojim je registovana dalja progresija bolesti. Prema mišljenju onkologa  privatne Specijalne bolnice za interne bolesti u drugoj liniji SHT savetovano je da se lečenje nastavi prema FOLFIRI protokolu koje je otpočeto krajem juna 2023. godine, u redukovanim dozama, a zbog detektovane mutacije B-Raf gena preporuka je da u daljem toku lečenja koristi i terapiju koja se sastoji od dva leka, a koje po navodima porodice u Vanjinom slučaju ne obezbeđuje RFZO, već ih moraju sami nabaviti, a njihova primena i nabavka košta oko 6.000 evra na mesečnom nivou.

Sredstva su joj potrebna za terapije i troškove bolničkog lečenja, lekove i suplemente, dijagnostičke i kontrolne preglede.

Za Vanjinu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Vanji!

Više o uplatama na ovom LINKU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading