JEZIVO NASILJE NAD BESPOMOĆNOM KUCOM: Hajde da je usvojimo kada se oporavi!

Autor:

Vesti

09.10.2022

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na inforamtivnim stranicama društvenih mreža pojavila se vest o tome kako je na beogradskim ulicama upucan pas uz apel da se kuca usvoji.

JEZIVO NASILJE NAD BESPOMOĆNOM KUCOM: Hajde da je usvojimo kada se oporavi!

Foto: printscreen/Telegram

Povređena kuca

Jeziv događaj desio se juče na ulicama glavnog grada. Naime, na informativnim kanalu moj_beogard pojavila se uznemirujuća fotografija na kojoj se može videti vidno ranjen i izmučen pas.

- Juče je jedan "čovek" (ako to možemo nazvati čovekom) upucao ovu lepu, hrabru kucu, koju je odvela Veterina i amputirana joj je šapica. Pas je, za sada, dobro. Vitalni organi joj nisu povređeni i stabilna je. Pozivam sve one koji žele i mogu da je usvoje, kada se potpuno oporavi, da se jave JKP "Veterina Beograd" hitna pomoc za zivotinje 062 80 90 333 Molim vas, delite ovaj apel dalje i pomozite- navodi se u opisu objave. 

Ovo nije izolovan slučaj besomučnog nasilja nad životinjama, naša redakcija više puta je pisala o devijantnom ponašanju određenih članova društva koji svoj bes izažavaju prema nedužnim živim bićima.

U vezi sa tim, pre samo nekoliko meseci pojavio se uznemirjuć video snimak iživljavanja nad psima napravljen u Surdulici, a isti je izazvao veliku buru u javnosti. 

Ponašanje kao što je nasilje nad bespomoćnim životinjama često može biti jedan od glavnih pokazatelja poremećaja ličnosti, a ranije uočavanje ovakvih pojava moglo bi da spreči kasnije izvršavanje krivičnih dela za šta su ovakve osobe u najvećem broju slučajeva sposobne. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Goca

09.10.2022 14:04

Da li je moguce da smo takvi zlotvoti Sta je sa narodom Ja sam uzela mače sa ulice bilo je svo u ranama ..neko ga je izbacio jer je imao samo mozda mesec dana Ljudi sta vam je sta bi ljudima uradili kad sutirate nevine i nemocne zivotinje