PREČI IM DŽEP OD REKONSTRUKCIJE RUINIRANOG STADIONA: Partizan odbio 50 miliona evra, tražili da pare idu preko uprave

Autor:

Vesti

11.09.2022

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novac je trebalo da bude uplaćen na Kancelariju za javna ulaganja, ali to u Humskoj 1 nisu prihvatili.

PREČI IM DŽEP OD REKONSTRUKCIJE RUINIRANOG STADIONA: Partizan odbio 50 miliona evra, tražili da pare idu preko uprave

Foto: Starsport

Uprava Fudbalskog kluba Partizan, koja na sva usta kuka kako se šakom i kapom deli samo Zvezdi, odbila je pomoć države od 50 miliona evra za rekonstrukciju stadiona. Kako sumnjaju izvori Republike, nema drugog razloga za ovaj potez, osim da su ljudi iz rukovodstva želeli da se okoriste od tog novca.

Naime, kako objašnjava naš sagovornik, država je izrazila spremnost da izdvoji sredstva da se teren i posebno prostorije koje su u katastrofalnom stanju i ne priliče klubu takvog renomea (pogledaj fotografije) koji se takmiči u evropskim takmičenjima dovedu u red. Međutim, umesto da to prihvate raširenih ruku, rukovodstvo je to odbilo, tražeći da se novac uplati direktno klubu.

EVROSRAMOTA

- Novac je trebalo da bude uplaćen na Kancelariju za upravljanje javnim ulaganjima, koju vodi Marko Blagojević. Dakle, sve je trebalo da bude transparentno i da prođe kroz papire, što upravi Partizana očigledno nije odgovaralo, pa su to glatko odbili - navodi naš izvor.

On dodaje da je takav potez sramotan jer svlačionice liče na štalu, a kupatila na javni WC, krovovi prokišnjavaju...

- Mene je sramota kad dođe neki zvučniji klub. Partizan je drugi najtrofejniji srpski klub, klub koji se ove godine takmiči u grupnoj fazi Lige konferencija, nečuveno je da stadion bude u takvom stanju. Bolje uslove imaju klubovi iz druge lige. I tih 50 miliona evra sigurno ne bi bilo dovoljno da se uradi sve što je neophodno, ali bi moglo makar da se upristoji, da ne crvenimo pred svetom. Ali je alavost pojedinaca ipak veća od navodne ljubavi prema klubu - dodaje naš sagovornik iz tabora crno-belih.

DEMANTUJU

Republika

Foto: Starsport

Miloš Vazura

Na pitanja Republike Miloš Vazura, generalni direktor kluba, i predsednik Milorad Vučelić odgovaraju da ne znaju ništa o pomoći države.

- Ne znam ko je izvor koji je rekao tako nešto, ali je veoma neozbiljan. I mene baš interesuje ko je ponudio i kome toliki novac i ko je taj koji je odbio i na koji način. Nadam se da postoji dokaz da je u budžetu tako nešto predviđeno pošto mi nikakav dopis nismo dobili. Veoma je neozbiljno da se tako spekuliše o novcu poreskih obveznika i da se piše da je neko nešto nudio, a da javnost o tome nije obaveštena. Evo vi to istražite do kraja jer to treba da bude informacija od javnog značaja - poručio je Vazura.

Republika

Foto: Starsport

Milorad Vučelić

Vučelić je za naš list rekao:

- Veću laž nisam skoro čuo ni veću glupost. Zar stvarno mislite da je tako nešto moguće i da bi neko u ime države to nudio. Ko to u ime države može? Nađite, pa ga pitajte. Sramota ko god da je tu laž izmislio.

FSS ih spasao sankcija FIFA

Da Partizanu ne cvetaju ruže, jasno je bilo i kada je pre nekoliko meseci Fudbalski savez Srbije morao da priskoči u pomoć i uplati 250.000 evra da bi tim iz Humske rešio pitanje dugovanja prema švajcarskom Luganu. Naime, crno-belima je pretila suspenzija FIFA zabranom registracije igrača i izbacivanjem iz međunarodnih takmičenja zbog neisplaćenih dugovanja u transferu Filipa Holendera.

Kancelarija kontroliše nabavke i plaćanja

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je novo telo Vlade Republike Srbije, osnovano 2015, čiji je upravljanje projektima obnove i pružanja pomoći nakon elementarnih i drugih nepogoda, a pre svega projektima obnove javnih ustanova.

Osnovana je vladinom uredbom kojom je utvrđeno da obavlja stručne, administrativne i operativne poslove za potrebe Vlade, koji se odnose na koordinaciju realizacije projekata obnove i unapređenja objekata javne namene u nadležnosti države. Ona prikuplja podatke o postojećim i planiranim projektima i potrebi obnove javnih objekata, procene potreba i opravdanosti predloženih projekata, utvrđivanje prioriteta, koordinaciju postupaka javnih nabavki, izvršenja ugovornih obaveza i plaćanja...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
UPRAVO VLASTI SRAM VAS BILO

11.09.2022 18:35

VLASTI NE VERUJEMO A NI UPRAVI. BANDA LAZOVA. SVI RADE NA STETU PARTIZANA. SVI !

Navijaci I Istina

11.09.2022 18:39

VUCELIC petokolonas u Partizanu On je UPROPASTIO Klub. Njega treba krivicno goniti , kao BELIVUKA. Sve su znali ,sve a CUTALI. Oni I vlast sve ZNALI. Stetu imao FK Partizan

AMATERSKI NAM KLUB VODE

11.09.2022 21:14

Nova uprava ali I novi trener . Pa Jovo na novo. Ovo nista ne valja. Da vidimo PETRICA protiv NICE. Da mu vidimo kvalitet. Trenerski.

Boban

12.09.2022 08:09

Ova lopovska uprava, hoće da uništi klub, od adekvatnih pojačanja, koja nisu doveli, do zaduživanja kluba, pa rekonstrukciju ili obnovu stadiona. Daće vam Bog sve što ste zaslužili. Lopovi, uništitelji FK Partizana, vreme je za smenu ove bagre. Ovi su došli da napune svoje džepove, a ne da bi unapredili klub, to su najveći lažovi, zato je Asano otišao bez obeštećenja, jer prvo njima da daju novac, a na kraju igračima, đubrad jedna. Bez obraza, da imaju obraza, otišli bi odavno, kada ih niko ne voli i ne podržava, osim ovih koji su ih doveli da unište klub.