BEOGRAĐANI, OBRATITE PAŽNJU! Sutra izmene javnog prevoza zbog obeležavanja 80. godišnjice oslobođenja Beograda

Autor:

Vesti

19.10.2024

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neke linije se ukidaju, a neke će privremeno prestati sa saobraćanjem.

BEOGRAĐANI, OBRATITE PAŽNJU! Sutra izmene javnog prevoza zbog obeležavanja 80. godišnjice oslobođenja Beograda

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Sutra će, povodom obeležavanja 80 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, biti izmenjen rad pojedinih linija javnog prevoza. Ove izmene su deo aktivnosti koje se sprovode u okviru manifestacije "Dani slobode 2024".

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda, privremeno će biti ukinute trolejbuske linije 28 i 41, dok će se trolejbuska linija 40 pojačati. Trolejbusi sa linije 29 će saobraćati na skraćenoj trasi od Trga Slavija i nosiće oznaku 29L.

Autobusi sa linije EKO 2 će saobraćati neometano svojom redovnom trasom do 18.00 sati, nakon čega će, zbog održavanja 72. ulične trke oslobođenja grada Beograda, do 23.00 sata saobraćati na skraćenoj trasi Trg Slavija-Beograd na vodi. Autobusi sa linije 31 i minibus linije E9 će takođe saobraćati na skraćenoj trasi od stajališta "Trg republike" u Kolarčevoj ulici.

Vozila sa linija 27 će u periodu od 18.00 do 23.00 časova u oba smera saobraćati ulicama Bulevar kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska, Trg republike, Vase Čarapića do terminusa "Trg republike". Takođe, autobusi sa linija 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linije E2 u istom vremenskom periodu će koristiti specifične trase.

U vremenskom periodu od 12.00 do 12.30 časova, zbog održavanja "Marša Besmrtnog puka", doći će do privremenog zastoja u radu linija javnog prevoza na trasi marša.

U vremenskom periodu od 19.30 do 20.30 sati, vozila sa tramvajskih linija 7, 9, 11 i 12 će zbog dela manifestacije koji će se održati na Starom savskom mostu čekati na trasi.

Ove privremene izmene u javnom prevozu su deo šireg programa obeležavanja Dana oslobođenja Beograda i omogućiće građanima da prate i učestvuju u brojnim aktivnostima planiranim povodom ovog značajnog istorijskog jubileja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading