"SENT RIDŽIS" NOVI SIMBOL BEOGRADA: Završeni radovi na najprestižnijem hotelu u prestonici

Autor: B. B. - B. K.

Vesti

29.09.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narednih godina stižu još dva čuvena lanca, što je dobro i za ekonomiju i za imidž grada

"SENT RIDŽIS" NOVI SIMBOL BEOGRADA: Završeni radovi na najprestižnijem hotelu u prestonici

Foto: ST/Dragan Kadić, Tanjug AP, Promo foto

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovaće večeras svečanosti povodom završetka radova na hotelu "Sent ridžis" u Kuli Beograd, zajedno s Muhamedom Alabarom, predsednikom kompanije "Igl hils", i Markom de Rajterom, generalnim direktorom hotela "Sent ridžis" u Beogradu.

Što se tiče samog "Sent ridžisa", reč je o jednom od najprestižnijih i najluksuznijih hotelskih lanaca u svetu i sam dolazak jednog takvog brenda u srpsku prestonicu je velika stvar, kako u ekonomskom i poslovnom aspektu tako i po pitanju imidža.

Srbija je atraktivna destinacija za investicije, ali je sve primamljivija za turiste, naročito iz inostranstva, a posebno je to dobilo značaj u fazi priprema EXPO 2027 i održavanja ove manifestacije u Beogradu.

SJAJAN POGLED

Uz "Sent ridžis", gde su radovi završeni, hotelska ponuda Beograda u narednim godinama trebalo bi da bude ojačana za još dva čuvena hotelska lanca: "For sizons" (Four seasons) i "Ric-Karlton" (The Ritz-Carlton).

brojke

11 spratova Kule Beograd zauzima čuveni hotel
41 sprat ima Kula Beograd
25 sekundi biće potrebno da se stigne do restorana i vidikovca na vrhu
125 soba i apartmana ima "Sent ridžis

Ovim će Beograd podići turističku ponudu za nekoliko lestvica i našu prestonicu svrstati među svetske metropole koje mogu da se pohvale ponudom i za najprobirljivije goste. O značaju i turističkim benefitima ovih investicija ukazuje i činjenica da u Evropi postoji samo šest hotela "Sent ridžis", a da ih, na primer, nemaju Pariz ili Berlin.

Prihod od 2,56 milijardi evra

Inače, Srbija je u prošloj godini napravila najveći pomak u svetu u zaradi od poseta turista iz inostranstva, navedeno je i u izveštaju turističkog barometra Ujedinjenih nacija. Ostvaren je rekordan prihod od 2,56 milijardi evra. Srbiju je lane posetilo 2,1 milion stranih gostiju. Inače, u prethodnoj deceniji broj noćenja stranih gostiju povećan je skoro tri puta, a od 2012. do 2022. porastao je sa 27 na 40 odsto.

U Kuli Beograd prvih 11 spratova predviđeno je za hotel "Sent ridžis Beograd", najluksuzniji brend čuvenog hotelskog i rezidencijalnog lanca "Meriot internešenel". Imaće 125 soba i apartmana s pogledom na grad ili na Savu. U hotelu će se nalaziti restoran na vrhu zgrade s panoramskim pogledom, celodnevni restoran, bar, spa-centar, bazen, teretana i prostor za sastanke i proslave. Inače, od 14. do 39. sprata prostiraće se prvi "Sent ridžis" brendirani luksuzni stanovi, prvi takvi u ovom delu Evrope. Posle 26 najekskluzivnijih destinacija u svetu, "Meriot" je izabrao baš Beograd na vodi kao idealno mesto za ove megaluksuzne stanove.

Kula Beograd je specifična i po savremenoj tehnologiji koja je instalirana na fasadi tako da se, zahvaljujući medija fasadi, na Kuli posebno osmišljenim sadržajima obeležavaju značajni datumi i događaji. Dužina LED svetiljki koje čine medija fasadu iznosi više od osam kilometara, a sijalice su energetski efikasne i izuzetno dugotrajne.

I oni će uskoro doći

"RIC-KARLTON"

Hotelski lanac s istorijom dugom preko 100 godina poznat je širom sveta po svojoj filozofiji rada i zlatnim standardima, koji su utemeljeni na vrhunskom ophođenju prema gostima, između ostalog, i po tome što je obraćanje uvek po imenu. Početkom 20. veka u SAD je postojalo samo nekoliko ovih hotela, a 1983. osnovana je kompanija "Ric-Karlton hotel LLC". Tada počinje njihova ekspanzija, tako da je 1998. ovaj brend kupio lanac "Meriot internešenel". Osim hotela, počinju da razvijaju i otvaraju i rizorte.

"FOR SIZONS"

Ovo je jedan od najprestižnijih i najluksuznijih hotelskih lanaca sa sedištem u Kanadi. Svoj prvi hotel otvorili su 1961. i trenutno imaju 92 hotela u 38 zemalja širom sveta.

INVESTITORI

Osim stanara i gostiju hotela, u Kuli Beograd moći će da uživaju i svi građani i turisti jer za samo 25 sekundi moći će da stignu do restorana i vidikovca na 41. spratu, odakle se pruža pogled od 360 stepeni na celu prestonicu, reke i znamenitosti poput Beogradske tvrđave, Hrama Svetog Save ili Avalskog tornja.

Kako je ranije na ovu temu za naš list naglasio ministar turizma Husein Memić, dolazak prestižnih hotelskih lanaca za Srbiju je veoma značajan.

- I zato što će Beograd biti domaćin EXPO za tri godine, kada se očekuje dolazak oko tri miliona posetilaca u tri meseca. S druge strane, kada dođu vrhunski hotelski lanci, za njima stižu i ostali investitori. Konačno, Beogradu je potrebno jačanje hotelskih kapaciteta jer je, naročito posle pandemije korone, sve atraktivnija turistička destinacija - naveo je Memić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading