TRI BEBE U TEŠKOM STANJU ZBOG GREŠKE RODITELJA! Prevezene u Hitnu, a doktorka upozorava na OVO!

Autor:

Vesti

11.09.2024

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tom slučaju mleko uđe u disajni put i može da uguši bebu - kaže dr Stefanović.

TRI BEBE U TEŠKOM STANJU ZBOG GREŠKE RODITELJA! Prevezene u Hitnu, a doktorka upozorava na OVO!

Foto: shutterstock

Noćas su lekari Hitne pomoći u Beogradu imali neuobičajeno težak zadatak – čak tri poziva su primljena zbog tri bebe sa aspiracijom mleka, stanja koje može biti izuzetno opasno, navela je dr Stefanović.

Republika

Foto: TikTok-carmackquads

 

- Ono što se noćas desilo je da smo imali čak tri poziva za bebe koje su aspirirale mleko. To zaista ume da bude jako dramatična situacija. Mora da se insistira na tome da beba podrigne nakon obroka, da spava na boku, jer ako vi uradite sve što je do vas, a ipak se desi aspiracija mleka, može da se desi da se iza toga krije neki ozbiljniji poremećaj - kaže dr Stefanović.

Dr Stefanović upozorava da bebi nikako ne treba dozvoliti da spava na leđima, pošto može da se uguši.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Kako nastaje aspiracija mleka

Dr Stefanović upozorava da je aspiracija mleka izuzetno opasna po život bebe, kao i da ostavlja trajne posledice na roditelje zbog pretrpljenog straha.

- To znači da mleko uđe u disajni put. Mleko se vrati, beba leži na leđima, a još nije dovoljno snažna da se okrene, niti može to da izbaci. U tom slučaju mleko uđe u disajni put i može da uguši bebu - kaže dr Stefanović.

Napominje da je to izuzetno ozbiljno stanje i da je jako važno da se beba stavi da spava na boku.

- To zaista jeste ozbiljno stanje. Važno je zapamtiti da beba treba da spava na boku, da ne biste došli da je vidite u situaciji kako se guši, jer čak i kada mi stignemo, to će vam ostaviti posledice za ceo život, taj strah da ćete izgubiti dete - izjavila je danas dr Stefanović za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading