"UZ BORINU MUZIKU STASAVALE SU MNOGE GENERACIJE" Ivica Dačić uputio saučešće porodici frontmena grupe "Riblja čorba"

Autor:

Vesti

04.09.2024

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bora je preminuo danas u 72. godini.

"UZ BORINU MUZIKU STASAVALE SU MNOGE GENERACIJE" Ivica Dačić uputio saučešće porodici frontmena grupe "Riblja čorba"

Foto: Tanjug/Vladimir Pori, Republika

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je najdublje saučešće porodici Bore Đorđevića povodom smrti ovog čuvenog srpskog rok muzičara, pesnika i književnika.

- Povodom smrti Bore Đorđevića, našeg dragog Bore Čorbe, u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća. Uz Borinu muziku odrastale su i stasavale mnoge generacije i naša sadašnja omladina rado sluša sve njegove pesme. Muzika koju je ceo život posvećeno i s ogromnom ljubavlju i talentom stvarao, apsolutno je bezvremena i nastaviće da inspiriše mnoge generacijama. Borino stvaralaštvo ostaje evergrin srpske muzičke scene zbog specifičnog stila, senzibiliteta i istinskog umetničkog dara koji je posedovao. O našem Bori Čorbi govorićemo uvek sa divljenjem i dubokim poštovanjem, jer njegov doprinos srpskoj kulturi je od neizmernog značaja - poručio je u telegramu saučešća ministar Dačić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprostio se od preminulog muzičara Bore Čorbe.

Otišao je velikan, otišao je naš Bora. Zadužio nas je, svojom pesmom i ogromnom ljubavlju prema Srbiji.

Neka mu je večna slava i Bog da mi dušu prosti.

Svanulo je iznad crkve Svetog Marka, i tako će biti i u decenijama koje dolaze - napisao je predsednik. 

Đorđević je u emisiji Mire Adanje Polak citirao i stihove nove pesme.

- Da čujete moju novu pesmu... "Zaista ne volim to što starim, postajem matora lenština, ne živim, samo životarim, i patim od raznih boleština... Ovde se osećam k'o i svi stranci, dok zadnje dane odrađujem, sve ljude držim na distanci i samom sebi dosađujem".

Bora Đorđević, priznao je tada da mu je supruga Dubravka, koja je 28 godina mlađa od njega, velika podrška u životu i da se prvenstveno zbog sebe, ali i zbog nje trudi da bude dobro.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading