VAŽNA VEST ZA BEOGRAĐANE! Počinje zimski red vožnje - EVO ŠTA TO ZNAČI ZA KORISNIKE JAVNOG PREVOZA!

Autor:

Vesti

28.08.2024

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na gradskim linijama će radnim danima saobraćati 1.328 vozila

VAŽNA VEST ZA BEOGRAĐANE! Počinje zimski red vožnje - EVO ŠTA TO ZNAČI ZA KORISNIKE JAVNOG PREVOZA!

Foto: Wikimedia/IIAleksandarII

Sekretarijat za javni prevoz je saopštio da će od 1. septembra na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama biti primenjen zimski red vožnje.

Na gradskim linijama će radnim danima saobraćati 1.328 vozila, subotom 848, a nedeljom 753 vozila. Prevoz putnika na prigradskim i lokalnim linijama radnim danima obavljaće 354 vozila, subotom 252, dok će nedeljom saobraćati 205 vozila.

Primenom zimskog reda vožnje prestaće sa radom sezonske linije Ada 1–5 i linija 400.

Na zvaničnom sajtu Sekretarijata za javni prevoz mogu se videti polasci za putnike, koji će važiti od 1. septembra, navodi se u saopštenju. 

Podsećamo, zbog radova na završnom asfaltiranju u zoni raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Bulevara Nikole Tesle, od srede 28. avgusta, od 20 časova, do četvrtka 29. avgusta do šest časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštio je Sekretarijat za javni prevoz.

Gradski sekretar za saobraćaj Bojan Bovan izjavio je da će većina radova na beogradskim ulicama biti završena do 1. septembra.

Ovakav režim biće do srede, do 20 sati. Znači, iz svakog pravca, po dve trake, s tim što, kada idete na Novi Beograd, možete sa dve trake da uđete u kružni tok, a imate i skretanje za Bulevar Nikola Tesla - rekao je Bovan.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje predmetne raskrsnice, kao i ukidanje autobuskog terminusa Zeleni venac za linije čija se trasa pruža prema Zemunu i Novom Beogradu, zbog čega će vozila sa skoro 50 linija javnog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

OVDE možete pogledati detaljan spisak svih izmena saobraćanja gradskog prevoza zbog radova.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading