MESTO NESREĆE NA OBRENOVAČKOM PUTU POSTAJE NOVA CRNA TAČKA! U jezivom sudaru stradala jedna osoba, desetine povređene - OVO SU KRITIČNE TAČKE U PRESTONICI! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

27.08.2024

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozači se slažu se da je malo onih koji poštuju ograničenje brzine na Obrenovačkom putu.

MESTO NESREĆE NA OBRENOVAČKOM PUTU POSTAJE NOVA CRNA TAČKA! U jezivom sudaru stradala jedna osoba, desetine povređene - OVO SU KRITIČNE TAČKE U PRESTONICI! (FOTO, VIDEO)

Foto: Republika

Nakon nesreće na Obrenovačkom putu u subotu, u kojoj je jedna osoba poginula, a dvadesetak povređeno, mesto na kome se desila nesreća biće od sada crna tačka.

Vozači se slažu se da je malo onih koji poštuju ograničenje brzine na Obrenovačkom putu. Građani, pak, smatraju da bi, kada bi bilo više radara, sve bilo drugačije. Kako kažu, nije problem u putu, on je ispravan, ali vozači neretko ne poštuju ograničenja.

 

 

- Pogotovo noću, dešava se da proleću jedni za drugima pri velikim brzinama, pogotovo neki trkači i motoristi - navodi jedan od anketiranih građana.

Kako se mesto nesreće proglašava crnom tačkom?

Ukoliko se za tri godine dogodi najmanje jedna saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom, u naseljenom mestu se deonica dužine 300 metara proglašava crnom tačkom, a van naseljenog mesta deonica duga jedan kilometar, kaže zakon.

Nekada su tu postavljani posebni saobraćajni znaci.

Mirko Koković, pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, kaže da upravljač puta sada ima obavezu da otkloni sve nedostatke koji dovode do nastanka saobraćajnih nezgoda.

"Ono što je takođe bitno naglasiti jeste da je zakonom o putevima propisana obaveza upravljača puta da vrši identifikaciju i rangiranje crnih tačaka i propisana je kazna od 200.000 do dva miliona dinara", dodaje Koković.

Crne tačke u Beogradu

Kako dalje navodi, nekoliko najopasnijih crnih tačaka u Beogradu nalazi se u centru grada.

- To su raskrnica Bulevara kralja Aleksandra, Budimske i Čede Mijatovića, zatim Ugrinovačka na uglu sa Karlovačkom i Banijskom, i Bulevar oslobođenja i kapetana Zavišića - kaže Koković.

Osim na Obrenovačkom, udesi sa teškim ishodima najčešće se dešavaju i na Smederevskom, Zrenjaninskom, Pančevačkom putu.

(RTS)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading