SRBIMA PREKIPELO! TEMU IM PRODAJE DONJI VEŠ S ALBANSKIM ORLOM: Poznata onlajn platforma zatrpava skaradnim ponudama

Autor:

Vesti

22.08.2024

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reklame neprikladnog ili čak vulgarnog sadržaja iskaču na Mesendžerima i društvenim mrežama

SRBIMA PREKIPELO! TEMU IM PRODAJE DONJI VEŠ S ALBANSKIM ORLOM: Poznata onlajn platforma zatrpava skaradnim ponudama

Foto: profimedia-0773681177, Printscreen

Za Temu, onlajn platformu za kupovinu, verovatno već svi znaju jer reklama još samo iz frižidera ne iskače. Osim što su dosadni i nasrtljivi, na ovoj platformi se prodaje i donji veš s motivima albanske zastave, a da sve bude gore, to se nudi i kupcima iz Srbije. Da li je reč o provokaciji ili nečemu drugom ne možemo utvrditi, ali jedno je sigurno, ovaj postupak popularne onlajn prodavnice razočarao je Srbe.

KAO U SEKSI ŠOPU

- Kad je tek počeo da se reklamira, Temu mi je bio odličan. Stalno sam bio kod njih na sajtu, naručivao sam neke sitnice i, istina, bio sam zadovoljan. S vremenom su bili sve popularniji, ali je kvalitet usluge polako počeo da opada. Sve to bih nekako i progutao, ali kad su na Vajberu, Vocapu i društvenim mrežama krenule da mi iskaču reklame donjeg veša s albanskim motivima, to me je zaista iznerviralo - počeo je priču naš sagovornik, koji nam je i poslao sporne fotografije uz molbu da ostane anoniman.

Foto: Printscreen Temu

Zatrpavaju Srbe neprikladnim ponudama

On je dodao da mu nije jasno zašto njemu u Srbiji iskaču proizvodi s tim motivima, a zatim se osvrnuo i na drugi problem.

- Pored proizvoda s albanskim motivima, među kojima su i zastave, izlazile su mi i reklame za donji veš koji pored određenih albanskih simbola ima i primese vulgarnosti, koje bi bile prikladne za neki seksi šop, ali ne i za ovu vrstu platforme. Malo je reći da sam ogorčen i da je ovo bila kap koja je prelila čašu, nakon čega sam, naravno, obrisao njihovu aplikaciju - kaže ovaj revoltirani čovek i dodaje da nije jedini ovako reagovao.
 

Ipak, ovo nije sve, pa zamerke na Temu stižu i zato što se pojavljuje svuda.

Foto: Printscreen Temu

Reklame za Temu se pojavljuju svuda

ADRESA NEPOZNATA

- Otkako sam ulazila kod njih na sajt, mejl mi je zatrpan. Gotovo svaki dan dobijem najmanje 10 poruka od njih, s nekakvim akcijama, odnosno navodnim poklonima. Pored toga, iako nemam društvene mreže, reklame mi iskaču na Vajberu i Mesendžeru. Zaista preteruju, razumem da se reklamiraju, ali ovo je već previše - kaže naša sagovornica.
Sva pitanja koja je Srpski telegraf pripremio povodom brojnih pritužbi na račun Temu platforme, nismo imali kome da pošaljemo, jer na internetu nismo pronašli kontakt, mejl adresu ili broj telefona.

Sporni kvalitet i bezbednost proizvoda

Nacionalna organizacija potrošača Srbije upozorila je da Temu, kad je reč o bezbednosti plaćanja, deluje kao ozbiljan sajt, ali da bi uprkos niskim cenama srpski kupci bi mogli da poruče proizvode koji su upitnog kvalitet i problematični u smislu bezbednosti upotrebe, pošto ne moraju da imaju sertifikate za uvoz u našu zemlju.

Počeli često da kasne s isporukom

Temu je u početku važio za platformu preko koje roba veoma brzo stiže, a klijenti kažu da se sad i to promenilo, pa dostava kasni.

- Naručivao sam ranije preko Temua i zaista je sve brzo stizalo. Međutim, poslednje dve porudžbine su mi kasnile. Iznenadio sam se, a onda sam iz razgovora s prijateljima saznao da imaju slično iskustvo. Kako je popularnost počela da raste, kvalitet opada, kao i kod većine sličnih platformi - kaže naš sagovornik.

Tužba u Vašingtonu: Krađa i roba ispod standarda

Kineski gigant brze mode "Šejn" tužio je rivala Temu u Vašingtonu, s tvrdnjom da je ukrao njegov dizajn i izgradio carstvo falsifikovanjem, kršenje intelektualne svojine i prevarom.

- Temu privlači američke potrošače da preuzmu i koriste svoju mobilnu aplikaciju obećavajući izuzetno niske cene. Ali Temu ne profitira od prodaje ovih proizvoda, čija je cena toliko niska da gubi novac na svakoj prodaji. Samo krađom prava intelektualne svojine drugih i prodajom falsifikovane ili robe ispod standarda, Temu se može nadati da će umanjiti ogromne gubitke - navodi se u tužbi i dodaje da je Temu platio influenserima na društvenim mrežama da lažno tvrde da su falsifikati jeftiniji i kvalitetniji od originala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading