PANČEVCI SE UJEDINILI KAKO BI PRONAŠLI SUSEDA KOJI SE IZGUBIO: Ova akcija pokazuje da je komšija "najveći rod"! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.07.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Herojstvo nije mrtvo!

PANČEVCI SE UJEDINILI KAKO BI PRONAŠLI SUSEDA KOJI SE IZGUBIO: Ova akcija pokazuje da je komšija "najveći rod"! (FOTO)

Foto: Republika, RINA

Još jedna u nizu pohvala za pančevačku policiju ovog puta stiže iz Pančeva gde se sinoć jedan čovek izgubio, ali i za komšije koje su se udružile kako bi ga pronašle. Potraga je potrajala, ali bez uspeha...

– Juče popodne nam se stariji komšija od 73 godine izgubio u okolini Stare i Nove Mise u Pančevu. Krenuo je biciklom kući i zalutao. Do sada nikad nije imao takvih problema, ne pati od demencije, ne pije... Živi sam i srećom pozvao je nas, komšije. Rekao nam je šta mu se dogodilo, da je pao s bicikla u jarak, ali nije mogao da nam objasni gde je – ispričala je komšinica nesrećnog čoveka za portal "Zdravo Pančevo".

Komšije iz zgrade su se organizovale i krenule da ga traže. Potraga je potrajala od 19.30 do 21.30, ali nisu uspeli da pronađu čoveka.

– Bili smo na vezi sa njim, ali bio je potpuno dezorijentisan, uspeo je samo da nam kaže da vidi šumu i da pokušava da izađe na Novoseljanski put. Međutim, nikako nije uspevao da nađe izlaz... Govorio nam je potom da oko sebe vidi samo kukuruze i suncokrete i tako sve dok noć nije pala, pa nije mogao da vidi skoro ništa više. Bio je to pravi horor film, baš smo se uznemirili, vreme je curilo, a mi više nismo imali potez – nastavlja naša sagovornica.

Tada su ljudi rešili da u pomoć pozovu policiju.

– Došle su tri patrole i naredna tri sata su se policajci zavlačili po svim prosecima i pročešljali su čitav prostor tražeći ga. Na kraju se policajac iz Sefkerina dosetio na osnovu opisa terena gde bi čovek mogao biti i uputili su se na tu stranu neprestano ga dozivajući. I konačno, na oko deset kilometara od Mise, u njivi na putu ka Dolovu, čuli su komšiju kako zviždi i pokušava da ih dozove. Već je bio iznemogao jer po onoj vrućini nije od popodnevnih sati popio ni kap vode.

Čovek je odmah prevezen u bolnicu i zbrinut, a svi koji su satima proživljavali ovu dramu mogli su da odahnu.

– Potraga se uspešno završila zahvaljujući trudu i požrtvovanju svih prisutnih, ali najveću zahvalnost dugujemo pančevačkoj policiji bez čije pomoći ova priča možda ne bi imala srećan kraj. Sve pohvale za tri patrole koje su dežurale u noći između 8. i 9. jula. Veliko bravo za hrabre momke i prelepu policajku koja je bila u toj ekipi – napisala je sugrađanka u ime svojih komšija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading