NA GRADINI SE ČEKA DUŽE OD JEDNOG SATA! Evo kakvo je stanje danas na granicama u Srbiji

Autor:

Vesti

22.07.2024

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kamioni najduže čekaju na prelazu Batrovci

NA GRADINI SE ČEKA DUŽE OD JEDNOG SATA! Evo kakvo je stanje danas na granicama u Srbiji

Foto: Tanjug/A. Ćirić

Prema informacijama Uprave granične policije, putnička vozila se jutros zadržavaju 70 minuta na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz Srbije, kao i na izlazu iz zemlje na prelazu Preševo, gde se čeka 20 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na ostalim putničkim terminalima graničnih prelaza Srbije nema dužih zadržavanja.

Kamioni najduže čekaju na prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije, i to dva sata.

- Kraj vikenda i prvi radni dan smanjio je pritisak na pojedinim graničnim prelazima. Opasnost od saobraćajne nezgode koja može biti izazvana umorom veća je nekoliko puta u vremenu od 22 do 6 č zato u tom periodu koristite češće pauze, a posebno u vremenu svitanja koji je za vozača i najrizičniji deo dana - saopštio je AMSS.

Radno vreme malih graničnih prelaza

  • GP Bajmok od 12.7. do 8. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 07,00 do 24,00 č.
  • GP Bački Vinogradi od dana 05.07.2024. do 1. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 07,00 do 22,00 č
  • GP Horgoš II - u dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno da će granični prelaz Horgoš 2, biti otvoren i radi će od 05 do 23 č.
  • Ostali manji GP rade uobičajno 07,00 do 19,00 č (GP Rabe, Đala i GP Rastina).

Napomena: Na GP Bačka Palanka, normalizovan je saobraćaj za PMV, kao i za TMV ukupne mase do 3,5 tone, dok je za autobuse i dalje na snazi obustava saobraćaja, iz razloga što je došlo do oštećenja mosta na Dunavu.

Od 8. 4. 2024. na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila čija ukupna masa prelazi 5 tona, zbog oštećenja mosta preko reke Drine „Karakaj“ na državnom putu I B reda broj 26, u zoni graničnog prelaza Mali Zvornik, pri čemu se sabraćaj za navedena vozila alternativno odvijati preko graničnog prelaza u Ljuboviji.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading