NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! Ako krećete na letovanje, OVI granični prelazi su krcati vozilima, čeka se satima! (FOTO)

Autor:

Vesti

15.07.2024

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremite se na zadržavanja!

NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! Ako krećete na letovanje, OVI granični prelazi su krcati vozilima, čeka se satima! (FOTO)

Foto: Printscreen/AMSS kamere

Ako u ovom trenutku krećete na letovanje, pripremite se na kolone i čekanje. U ovom trenutku su velike gužve na prelazu Preševo, u smeru ka Severnoj Makedoniji, kao i na prelazu Gradina, u smeru ka Bugarskoj. 

Foto: Printscreen/AMSS kamere

Granični prelaz Preševo ka Severnoj Makedoniji

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 5:15 sati, putnička vozila se na graničnom prelazu Preševo, na izlazu iz zemlje, zadržavaju 90 minuta, na Gradini 50, a na graničnom prelazu Gostun 20 minuta.

Foto: Printscreen/AMSS kamere

Granični prelaz Gradina ulaz u Srbiju

Teretna vozila se na graničnim prelazima Batrovci i Šid, na izlazu iz zemlje, zadržavaju 120 minuta, na Horgošu 90, a na Kelebiji 60 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). 

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Nastavljaju se letnje vrućine i vožnja po vreleom asfaltu, pa su učestaliji i kvarovi na vozilu od kojih je pregrevanje motora ili pucanje pneumatika možda najučestalije. Za nama je vikend koji je prošao u znaku usporene vožnje na mestima gde je zbog saobraćajnih nezgoda bilo vanrednih zastoja, a slično je bilo i na deonicama gde je zbog radova saobraćaj bio usporen, a čekalo se i na frekventnim graničnim prelazima - saopštio je AMSS.

Radno vreme manjih graničnih prelaza:

  • GP Bajmok od 12.7. do 8. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 07,00 do 24,00 časova.
  • GP Bački Vinogradi od dana 05.07.2024. godine do 1. 9. 2024. u danima vikenda (petak, subota i nedelja), radiće u vremenu od 07,00 do 22,00 časova
  • GP Horgoš II - u dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno da će granični prelaz Horgoš 2, biti otvoren i radi će od 05 do 23 č.
  • Ostali manji GP rade uobičajno 07,00 do 19,00 časova (GP Rabe, Đala i GP Rastina)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading