DVA MUŠKARCA TEŠKO POVREĐENA, JEDAN LAKŠE, U TUČI NA ZVEZDARI! Hitno prebačeni u Urgentni centar!

Autor:

Vesti

19.07.2024

06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu su se tokom noći dogodile tri saobraćajne nezgode!

DVA MUŠKARCA TEŠKO POVREĐENA, JEDAN LAKŠE, U TUČI NA ZVEZDARI! Hitno prebačeni u Urgentni centar!

Foto: ST/Nebojša Mandić

Hitna pomoć

Dva muškarca su teško povređena, a jedan lakše u tuči koja se dogodila oko ponoći na Zvezdari, na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeve, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Povređeni muškarci su prevezeni u Urgentni centar,

U Beogradu su se tokom noći dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe lakše povređene i one su prevezene u zdravstvene ustanove. 

Hitna pomoć intervenisala je tokom noći ukupno 117 puta, od toga je bilo 25 intervencija na javnim mestima.

Za pomoć su se uglavnom javljali hronični bolesnici, astmatičari, kao i pacijenti sa visokim pritiskom, navode u Hitnoj pomoći.

Ako se nađete u situaciji gde su ljudi povređeni u tuči, važno je da brzo i efikasno reagujete kako biste pružili pomoć povređenima. Evo šta treba da uradite:

Ostanite mirni: Pokušajte da ostanete pribrani kako biste mogli da procenite situaciju i pružite pomoć.

Procenite situaciju: Uverite se da je bezbedno prilaziti povređenima. Ako tuča još uvek traje, prvo se pobrinite da zaustavite nasilje ili se sklonite na bezbedno mesto i pozovete pomoć.

Pozovite hitne službe: Odmah pozovite hitne službe (112 u većini evropskih zemalja ili lokalni broj za hitne slučajeve) i obavestite ih o situaciji, broju povređenih i prirodi povreda.

Pružite prvu pomoć:

  • Svest i disanje: Proverite da li su povređeni svesni i da li dišu. Ako neko ne diše, započnite reanimaciju ako ste obučeni za to.
  • Zaustavljanje krvarenja: Ako neko krvari, pokušajte da zaustavite krvarenje pritiskom na ranu čistom krpom ili komadom odeće.
  • Imobilizacija povreda: Ako neko ima prelom, pokušajte da imobilizujete povređeni deo tela kako biste sprečili dalje povrede.
  • Smirivanje povređenih: Pokušajte da umirite povređene osobe i držite ih svesnima dok ne stigne pomoć.
  • Izbegavajte pomeranje povređenih: Ako nije apsolutno neophodno, izbegavajte pomeranje povređenih osoba, posebno ako sumnjate na povrede kičme ili vrata.
  • Pratite uputstva hitnih službi: Kada pozovete hitne službe, oni će vam dati uputstva o tome šta dalje da radite. Pažljivo pratite njihove savete.
  • Saradnja sa vlastima: Kada stignu hitne službe i policija, pružite im sve relevantne informacije o incidentu i povređenima.
  • Pružanje emocionalne podrške: Povređeni će verovatno biti uplašeni i u šoku. Pružite im emocionalnu podršku, razgovarajte sa njima smirenim tonom i uverite ih da pomoć stiže.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading