ZASIJALO NEBO IZNAD SAVE! Na Kuli Beograd obeležena godišnjica rođenja Nikole Tesle!

Autor:

Vesti

11.07.2024

00:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras je u znak sećanja na dan rođenja jednog od najvećih naučnika u istoriji čovečanstva, na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji i regionu emitovana svetlosna projekcija posvećena Nikoli Tesli.

ZASIJALO NEBO IZNAD SAVE! Na Kuli Beograd obeležena godišnjica rođenja Nikole Tesle!

Foto: Printskrin/Tanjug

Nebo iznad Save je tako zasijalo u čast velikog srpskog genija bez čijih izuma ne bi postojao svet kakav poznajemo, navodi se u saopštenju Belgrade Waterfront.

- Nikola Tesla je čuven po izumu višefaznih sistema naizmeničnih struja, pronalasku obrtnog magnetnog polja, sinhronog i asinhronog motora i Teslinog transformatora, a imao je i vodeću ulogu u izgradnji prve hidrocentrale na Nijagarinim vodopadima. Kako je bio čovek ispred svog vremena i vizionar kojeg su s pravom nazivali i Prometejem 20. veka, po Tesli je nazvana i međunarodna merna jedinica za jačinu magnetnog polja (gustinu magnetnog fluksa) - dodaje se u saopštenju.

Republika

Foto: Tanjug

Godišnjica rođenja Nikole Tesle obeležena na Kuli Beograd

Pored toga što se na Kuli Beograd, novom simbolu naše prestonice, obeležava godišnjica rođenja ovog slavnog Srbina, Belgrade Waterfront će uskoro postati i mesto gde će biti izložena njegova bogata zaostavština, s obzirom na to da će u nekadašnjoj Fabrici hartije Milana Vape biti smešten Muzej Nikole Tesle, ističe se.

- Tako će ovaj velikan konačno dobiti prostor kakav zaslužuje, a posetioci će moći da vide zbog čega je srpski narod tako ponosan na njega - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading