NIKOLA NIKODIJEVIĆ PONOVO PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA

Autor:

Vesti

21.06.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Nikodijevića je glasalo 60 od 72 odbornika koji su ukupno glasali

NIKOLA NIKODIJEVIĆ PONOVO PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su danas, na konstitutivnoj sednici, Nikolu Nikodijevića iz Socijalističke partije Srbije za predsednika gradskog parlamenta.

Nikodijević je tu funkciju obavljao i u tri prethodna saziva beogradskog parlamenta, od aprila 2014. godine. Za Nikodijevića je glasalo 60 od 72 odbornika koji su ukupno glasali.

Izbor novog predsednika Skupštine Beograda podržala je vladajuća koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke koja ima 64 od 110 odbornika u Skupštini grada.

Odbornici liste "Biramo Beograd" najavili su da će glasati protiv te odluke, dok odbornici "Mi - snaga naroda, dr Branimir Nestorović" nisu učestvovali u raspravi i nisu se izjašnjavali da li će podržati izbor Nikodijevića. Odbornici liste "Kreni-Promeni" napustili su sednicu Skupštine grada odmah pošto su im verifikovani mandati.

Podsetimo, odbornici Skupštine grada usvojili su danas, na konstitutivnoj sednici, izveštaj Verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata odbornika Skupštine grada Beograda, na osnovu izveštaja Gradske izborne komisije o dodeli mandata odbornicima Skupštine grada Beograda, čime su potvrđeni mandati za svih 110 odbornika gradskog parlamenta.

Predsedavajući gradskog parlamenta, najstariji odbornik Toma Fila odredio je polučasovnu pauzu, nakon čega se pristupilo drugoj tački dnevnog reda - izboru predsednika Skupštine grada.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading