JEZIV DIM KULJA IZ TERMOELEKTRANE TUZLA: Građani u panici regionom proširili bizarne fotke!

Autor:

Svet

21.06.2024

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Elektroprivrede BiH kažu da je taj dim posledica ovog problema!

JEZIV DIM KULJA IZ TERMOELEKTRANE TUZLA: Građani u panici regionom proširili bizarne fotke!

Foto: wikimedia commons printscreen

Faktor nezvanično saznaje da je došlo do problema u prenosnoj mreži te se energija koju naše elektrane daju u sistem vratila, što je dovelo do toga da su elektroblokovi u termoelektranama Tuzla i Kankanj ispali iz sistema - navodi se.

Kako nam je objašnjeno, to samo po sebi nije loše, jer elektrane imaju sistem zaštite koji u ovim slučajevima sprečavaju da se dogodi veća havarija. Upravo zbog problema u prenosu energije, lančani problem je nastao u celom regionu, koji ima uvezan sistem prenosa električne energije.

Društevnim mrežama se širi fotografija Termoelektrane Tuzla na kojoj se vidi gusti dim. Kako nam je pojašnjeno, ne radi se ni o kakvoj eksploziji nego o štetnim materijama koje izlaze u atmosferu, jer zbog nestanka električne energije ne rade filteri koji u normalnim okolnostima sprečavaju ovakakv oblik zagađenja.

Gotovo celo područje Crne Gore ostalo je bez struje, saopšteno je u petak iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS). 

Kako je iz te kompanije navedeno, problem je ispad na mreži crnogorskog elektroprenosnog sistema, ali se ne navodi kada bi problem mogao biti rešen. 

List Pobjeda piše da je izbio požar na jednom dalekovodu i da se ne zna kada će problem biti rešen.

Kako saznaje Televizija Vijesti, od gradova u Crnoj Gori struju imaju samo Pljevlja i Žabljak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading