MATURANTI, OVO VAM JE NAJBITNIJE: Evo kada izlaze REZULTATI ispita i kako podneti žalbe!

Autor:

Vesti

21.06.2024

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rešenja pitanja su bila dostupna ubrzo nakon završetka ispita.

MATURANTI, OVO VAM JE NAJBITNIJE: Evo kada izlaze REZULTATI ispita i kako podneti žalbe!

Foto: Tanjug/D.ANIČIĆ

Načelnik Školske uprave Beograd, Dragan Filipović, saopštio je danas da će preliminarni rezultati završnog ispita za osmake biti objavljeni sutra, a roditelji će imati priliku da ulože prigovore. Filipović je istakao da je završni ispit za sve beogradske osnovce uspešno završen, te da ih sada očekuje upis u srednju školu.

Preliminarni rezultati će biti dostupni roditeljima i učenicima preko portala Moja srednja škola, kao i neposredno u školama, najkasnije 22. juna. Istog dana, biće moguće uložiti prigovor na pojedine zadatke, dok se konačna rang lista očekuje 25. juna. Takođe, 26. i 27. juna će biti omogućeno podnošenje liste želja za upis u srednje škole, kako neposredno u školama tako i putem portala Moja srednja škola.


Načelnik Filipović je istakao da će podnošenje liste želja za upis u srednje škole biti omogućeno 26. i 27. juna, kako u školama tako i putem portala Moja srednja škola. Razredni starešina će biti prisutan kako bi pomogao učenicima pri popunjavanju liste želja, a takođe će biti dostupna i pomoć putem portala. Nakon toga, sledi raspodela učenika po školama 2. jula, dok je upis u srednje škole planiran za period od 4. do 7. jula.

Filipović je takođe najavio da će svi učenici koji iz opravdanih razloga nisu pristupili polaganju u junskom roku, moći da polažu u avgustovskom roku. On je istakao da se radi o malom broju učenika na nivou zemlje koji će imati tu mogućnost. Ova informacija pruža dodatnu fleksibilnost učenicima koji su spriječeni da pristupe junskom roku, omogućavajući im da pokažu svoje znanje u avgustovskom roku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading