KO JE KRIV? Deca pretrčavala ulicu na crveno, motociklista SE PROVUKAO između automobila, pa u poslednjem trenutku izbegao nesreću!

Autor:

Vesti

11.06.2024

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnji incident na Bežanijskoj kosi uzburkao je javnost i pokrenuo raspravu o odgovornosti u saobraćaju.

KO JE KRIV? Deca pretrčavala ulicu na crveno, motociklista SE PROVUKAO između automobila, pa u poslednjem trenutku izbegao nesreću!

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

Tragična scena za dlaku je izbegnuta danas na Bežanijskoj kosi, nakon što su deca odlučila da pretrče ulicu na crveno svetlo.

Kako se vidi na snimku objavljenom na društvenoj mreži Instagram, na profilu "serbialive_beograd", motociklista je pukom srećom izbegao dvojicu dečaka. 

 

 

- Roditelji, edukujte svoju decu kako se prelazi ulica da ne bi plakali posle. I ovde se vidi zašto motorom nije bezbedno provlačiti se između kola. Idea na Bežanijskoj kosi - piše u opisu objave.

Današnji incident na Bežanijskoj kosi uzburkao je javnost i pokrenuo raspravu o odgovornosti u saobraćaju. Snimak koji je postao viralan na društvenim mrežama jasno prikazuje trenutak kada su deca neoprezno pretrčala ulicu, izazivajući pukom srećom izbegnutu tragediju.

Odmah nakon objavljivanja snimka, korisnici društvenih mreža su započeli žučnu raspravu o tome ko je kriv u ovoj situaciji. Dok su jedni isticali nedostatak edukacije kod dece i roditelja u vezi sa bezbednim prelaskom ulice, drugi su naglašavali potrebu veće pažnje kod motociklista prilikom saobraćaja.

- Zlatno pravilo za 'provlačenje motorom' je da to radiš samo dok je crveno i siguran si da sva ostala vozila stoje. Onog trenutka kad se promeni svetlosna signalizacija i saobraćaj počne da se kreće, više nema provlačenja i nije bezbedno - jer tada sva vozila imaju prava da menjaju traku - komentarisao je jedan korisnik, naglašavajući važnost poštovanja saobraćajnih pravila.

Dok su neki osudili nedovoljnu pažnju roditelja prema edukaciji dece o bezbednom prelasku ulice, drugi su istakli važnost opreza motociklista prilikom vožnje.

- Zamisli da je čovek pao sa motora obilazeći ih, jer su mu u trenutku iskrsli - napisao je jedan korisnik, naglašavajući moguće posledice takvog neopreznog ponašanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading