SEDITE NA ADI, A PLAĆATE KAO DA STE U MONTE KARLU! Evo koliko košta kafa, a tek voda

Autor:

Vesti

11.06.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas sam za jedno popodne na Adi Ciganliji potrošio 4.700 dinara, a popio par piva i pojeo neku pastu.

SEDITE NA ADI, A PLAĆATE KAO DA STE U MONTE KARLU! Evo koliko košta kafa, a tek voda

Foto: Shutterstock

Sa lepim vremenom i skorašnjim početkom letnje sezone, ljudi sve više idu na Adu Ciganliju kako bi prošetali, bavili se sportom ili popili piće sa najbližima.

Republika

Foto: Shutterstock

 

Međutim, mnogi su se iznenadili novim cenama na Adi Ciganliji‚ pa su uz kaficu prokomentarisali da im je lepo kao u Monte Karlu. U jednom kafiću domaća kafa košta 240 dinara, dok je u ostalim kafićima u Beogradu oko 180. Espreso je 240, a sa mlekom skoro 300, odnosno 290 dinara. Neskafa je 390, a ledena kafa čak 490 dinara. Što se tiče sokova, flašica gaziranog soka od 0,33 litara je 385 dinara, negazirani sok od 0,2 litara isto toliko, a limunada čak 440 dinara, prenosi Espreso.

Što se tiče hrane, na primer porcija ćevapa, pileći file, pivo i kisela voda koštaju 2.940 dinara. Kao i uvek, ima i onih koji smatraju da su cene korektne s obzirom na inflaciju.


Ipak, jedna tviterašica je objavila najnovije cene kafe i kisele vode u jednom kafiću na Adi. Kako je navela, cene kafe idu do 450 dinara, a kisela voda je skočila na 400 dinara. Kako su se komentari nizali, mogli smo da vidimo da su mnogi poredili ove cene sa onima na Hrvatskom primorju.

Jedan Beograđanin priznao je da je doživeo potpuni šok kada mu je nedavno, tokom posete jednom restoranu na Adi Ciganliji nakon popijenih par pića konobar doneo račun.

Uporedivši visinu računa i same cene sa onima u Rimu, Darko iz Beograda je na svom Iks profilu "Hibrid Drako genetike" priznao da deli mišljenje sa drugima da "par dana na Adi tokom leta - cenovno ispada kao jedno ozbiljno letovanje u inostranstvu".
Danas sam za jedno popodne na Adi Ciganliji potrošio 4.700 dinara a popio par piva i pojeo neku pastu.

Za te pare sam ručao u restoranu u centru Rima pored Fontane di Trevi. Ada beogradski Menhetn", napisao je on. Da cene iz dana u dan "skaču" i da ih one svakodnevno šokiraju u marketima i restoranima priznali su i drugi u komentarima.

"Danas kad sam izašla iz marketa pomislila sam da me je žena na kasi pokrala. Naravno, nije", "Sve je otišlo dođavola. Gledam ljude koji vrlo često nakon što uzmu račun zastanu i pogledaju ga", "Na Adi sumanute cifre za hranu ispod proseka", "Ja sam platio noć u hotelu u jednoj banji 145 evra pre par nedelja. Kao da sam bio u Monte Karlu", "Neke stvari jednostavno ne vrede toliko i ne treba učestvovati", "Od sad na Adu sa mini frižiderom", "3.000 dinara je bio zakup dušeka lane na Adi. Priča čovek da je do 16h potrošio 10.000 dinara", glasili su samo neki od komentara.

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading