NEMA VIŠE TOLERANCIJE! KO NEMA BELO VOZILO U BEOGRADU, PAPRENO ĆE DA PLATI! Sutra stupa na snagu novi zakon!

Autor:

Vesti

06.05.2024

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakon je doprineo modernizaciji taksi usluge, a većina taksi vozila sada omogućava plaćanje platnim karticama.

NEMA VIŠE TOLERANCIJE! KO NEMA BELO VOZILO U BEOGRADU, PAPRENO ĆE DA PLATI! Sutra stupa na snagu novi zakon!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Od srede 8. maja, taksisti u Beogradu moraju da voze bela vozila, u skladu sa odlukom koja je usvojena pre tri godine. Predsednik Privremenog organa Grada Beograda, Aleksandar Šapić, istakao je da taksisti koji ne budu ispoštovali ovaj standard mogu biti kažnjeni novčano ili čak ostati bez dozvole za rad.

On je naglasio da većina taksista već vozi bela vozila, ali da postoji oko 20% onih koji još uvek nisu prilagodili svoja vozila novim propisima.

– Na ulicama Beograda je više od 6.000 taksi vozila i većina je svoja vozila prilagodila važećim pravilima. Ostalo je oko 20 odsto njih koji to još nisu uradili. Verujem da će svi do isteka roka svoja vozila unificirati, kako bi sva bila bele boje. Za one koji ne ispoštuju rok, neće biti tolerancije, jer je došlo vreme da i u Beogradu taksi vozila budu unificirana kao i u svakoj evropskoj metropoli. Želimo da naš grad bude uređeniji i da građani, kao i svugde u svetu, mogu po boji vozila da prepoznaju taksi, da nemaju dilemu i da se osećaju bezbedno kada u vozilo uđu - rekao je Šapić.

Republika

Foto: Shutestock

Taksi

Veliki broj taksista iskoristio je subvencije države od 8.000 evra po vozilu, što je rezultiralo trenutnom flotom od oko 1.700 vozila starosti između jedne i tri godine. Ova inicijativa doprinela je modernizaciji taksi usluge, a većina taksi vozila sada omogućava plaćanje platnim karticama.

Foto: beoinfo.rs

Aleksandar Šapić

Prema rečima Šapića, unificiranje boje taksi vozila doprineće uređenijem izgledu grada i omogućiti građanima da lakše prepoznaju taksi vozila. On ističe da je došlo vreme da i Beograd prati evropske standarde i postane sličan drugim evropskim metropolama po pitanju taksi prevoza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading