ČOVEK KOLIMA ULETEO U DEČJE IGRALIŠTE! Jeziva scena u Beogradu - očevidac tvrdi da je vozač pijan! (VIDEO)

Autor:

Vesti

04.05.2024

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automobil je porušio deo mobilijara

ČOVEK KOLIMA ULETEO U DEČJE IGRALIŠTE! Jeziva scena u Beogradu - očevidac tvrdi da je vozač pijan! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

Usred dečjeg igrališta u Beogradu našao se automobil. Kako piše IG stranica Serbia Live Beograd, u tom trenutku u parkiću nije bilo dece.

 

 

"Pijan uleteo u dvorište i na igralište naselja Merin hill na Lekinom brdu! Čeka se policija. Sva sreća u tom trenutnku nije bilo dece na igralištu", piše u objavi na IG stranici Serbia Live Beograd.

 

 

Podsetimo, sutra se u Srbiji obeleževa verski praznik Uskrs, a MUP Srbije je savetovao građane kako da se ponašaju ako danas i sutra voze kako bi saobraćaj bio bezbedan.

- Bez alkohola za volanom, držite bezbedno odstojanje, poštujte ograničenje brzine, oprez na pešake, vežite sigurnosni pojas, poštujte zabranu preticanja - navodi se na snimku koji je objavljen na zvaničnoj Instagram stranici MUP Srbije.

Podsetimo, upotreba alkohola jedan je od najčešćih uzroka saobraćajnih udesa. Alkotest je postao obavezan u saobraćajnim kontrolama, a podležu mu i suvozači, biciklisti i pešaci.

Ako se utvrdi da je suvozač u alkoholisanom stanju, vozač će biti kažnjen sa 5.000 dinara. Osobu pod dejstvom alkohola, potrebno je smestiti na zadnje sedište.

Zakonodavac smatra da osoba pod dejstvom alkohola teško može da vlada svojim postupcima, pa ako se nalazi na prednjem sedištu, postoji opasnost da ometa vozača.

I biciklisti se tretiraju kao vozači automobila, pa takođe ne bi smeli da imaju više od 0,3 miligrama alkohola po mililitru krvi.

Zbog alkoholisanosti, mogu da budu kažnjeni i pešaci. Ako ponašanjem ugrožavaju bezbednost u saobraćaju, a odbiju alkotestiranje, kazne su od 15.000 do 30.000 dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading