MARKO JE PRVI DOPLIVAO DO ČASNOG KRSTA U BEOGRADU! Plivale i dve devojke! (FOTO)

Autor:

Vesti

19.01.2023

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmlađi učesnici imali po 15 godina.

MARKO JE PRVI DOPLIVAO DO ČASNOG KRSTA U BEOGRADU! Plivale i dve devojke! (FOTO)

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Na Sava promenadi danas je održano tradicionalno plivanje za Časni krst u organizaciji Turističke organizacije Beograda(TOB).

Pobedio je 41-godišnji pripadnik Žandarmerije, Marko Tomašević iz Beograda.

- Divan je osećaj. Svake godine dolazimo i uvek je isti osećaj, nebitno kakvo je vreme. Bitno je da se okupimo i obavimo to, a plivaću dogod sam živ - kaže Marko za Tanjug.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Marko Tomašević

Najmlađi učesnici su bili petnaestogodišnjaci Dušan Simić i Marko Đurović iz Mirijeva, a sa Markom je plivao i njegov otac Dejan Đurović.

Učestvovale su i dve devojke a mlađa od njih, Nada Petronić je iz Kosovske Mitrovice i ima 17 godina. Nada je prvak države, Balkana, Evrope i sveta u kik boksu.

- Voda je dosta hladna, ali uspeli smo da se izborimo. Uz Božiju pomoć, plivaću opet - poručuje Nada. Marija Stefanović je četvrti put učestvovala u plivanju za Časni krst, a prošle godine je pobedila.

- Fenomenalan je osećaj. Dok god budem mogla da dolazim, dolaziću", kaže Marija. Nikola Borlja je pripadnik jedinice za bezbednost na rekama. "Nije hladno kada nešto želiš i voliš, ovo mi je četvrto plivanje - kaže Nikola.

Direktor TOB Miodrag Popović ističe da je plivanje za Časni krst deo tradicije Beograda, važan za Beograđane, ali i za goste prestonice. Ističe da je glavni turistički proizvod Beograda kratki gradski odmor i da za ta četiri dana koliko oni uglavnom traju, ljudi iz TOB pokušavaju turistima da objasne Beograd najbolje što mogu.

- I u promotivnom pogledu ovo je izuzetno važan događaj. Održavanje običaja i održavanje onoga što Beograd u suštini jeste je i plivanje za Časni krst i zato nam je čast i zadovoljstvo da podržavamo i učestvujemo u ovakvoj manifestaciji - rekao je Popović Tanjugu.

Događaju su prisustvovali pripadnici Vojske Srbije, a nastupila su kulturno-umetnička društva iz Kosovske Mitrovice i Zvečana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading