DRAMA U POLJSKOJ! Ogroman talas ide ka Klocki, voda nezaustavljivo nadire u Krakov! IZDATO UPOZORENJE ZA STANOVNIŠTVO! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Svet

15.09.2024

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Kordijan Kolbiarž je na Fejsbuku objavio da će ispuštanje vode iz jezera u Stronje Šleskom biti povećano s 600 na 1.000 kubnih metara u sekundi zbog pucanja brane.

DRAMA U POLJSKOJ! Ogroman talas ide ka Klocki, voda nezaustavljivo nadire u Krakov! IZDATO UPOZORENJE ZA STANOVNIŠTVO! (VIDEO/FOTO)

Foto: Printscreen/Twitter/The National Independent

Ciklon Boris je ozbiljno pogodio Poljsku i Centralnu Evropu, s najtežim posledicama u gradu Klocka, gde je jutros započeta evakuacija.

 

 

U ovom gradu se jedna osoba udavila usled poplave koja je nastala zbog pucanja brane. Pored toga, mostovi su se slomili, a voda nosi sve pred sobom.

Grad Nisa je takođe u opasnosti jer će talasi poplave stići za nekoliko sati.

 

 

Gradonačelnik Kordijan Kolbiarž je na Fejsbuku objavio da će ispuštanje vode iz jezera u Stronje Šleskom biti povećano s 600 na 1.000 kubnih metara u sekundi zbog pucanja brane. On je upozorio građane da budu oprezni, jer su policija zatvorila dva mosta i preporučuje da se izbegavaju šumski predeli zbog opasnosti od oborenih stabala.

 

 

U saopštenju gradonačelnik Nisa poziva građane da budu oprezni.

- Policija zatvara dva naša mosta. Izbegavajte šetnju po šumovitim predelima. Već imamo nekoliko oborenih stabala - piše Kordijan Kolbiarž.

Prema izjavama premijera Donalda Tuska, Klocka je najteže pogođena oblast, gde je 1.600 ljudi evakuisano i situacija je opisana kao „veoma dramatična“.

Gradonačelnik Krakova najavio je vanredno stanje zbog poplava. Mediji javljaju da je voda počela da nadire u grad. Nivo vode u reci Visli je u porastu.

Prema gradskoj skupštini Krakova, nivo Visle u Krakovu trenutno iznosi 372 cm (2 cm iznad nivoa upozorenja). Predviđeno je povećanje vodostaja na 400 cm. Nivo alarma je 520 cm.

Bonus video

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading