U DIREKTNOM SUDARU VOZOVA NASTRADALA DVA PUTNIKA, 29 POVREĐENO!

Autor:

Svet

14.09.2024

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudari i iskliznuća voza su česta pojava u ovoj zemlji

U DIREKTNOM SUDARU VOZOVA NASTRADALA DVA PUTNIKA, 29 POVREĐENO!

Foto: Tanjug/AP

U Egiptu, u gradu Zagazigu, prestonici provincije Sharqiya, došlo je do sudara dva putnička voza, što je rezultiralo smrću najmanje dve osobe, dok je najmanje 29 osoba povređeno, saopštila je železnička uprava zemlje. Sudari i iskliznuća voza su česta pojava u Egiptu, gde se stari železnički sistem suočava sa problemima lošeg upravljanja.

Problemi sa železnicom u Egiptu

Egipat se već duže vreme suočava sa problemima u železničkom saobraćaju, a stari i zapušteni sistem je podložan čestim nesrećama. Poslednjih godina, vlada je najavila inicijative za poboljšanje železnice, a predsednik Abdel Fatah el-Sisi je 2018. godine izjavio da će biti potrebno oko 250 milijardi egipatskih funti, odnosno 8,13 milijardi dolara, da bi se pravilno rekonstruisala zanemarena železnička mreža Severne Afričke zemlje.

Foto: Tanjug/AP

Sudar vozova u Egiptu


Nedavne nesreće na železnici

Nedavno, u mediteranskoj provinciji Aleksandriji, voz je udario u kamion koji je prelazio pruge, pritom usmrtivši dve osobe. Ova nesreća je samo jedna u nizu incidenata koji su potresli železnicu u Egiptu.

Reakcija na tragediju

Očekuje se da će vlasti preduzeti mere kako bi istražile uzroke ove nesreće i preduzele korake ka sprečavanju budućih incidenta. Pored toga, građani Egipta takođe traže odgovornost za bezbednost u javnom prevozu, prenosi THE SUN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading