"HVALA, PRIHVATAM VAŠ POZIV" Novo ČELIČNO savezništvo u Aziji, Putin sve dogovorio! Jedan detalj oduševio SVE! (VIDEO)

Autor:

Svet

03.09.2024

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je prvo Putinovo putovanje u zemlju potpisnicu statuta Međunarodnog krivičnog suda koji je pre 18 meseci izdao nalog za njegovo hapšenje

"HVALA, PRIHVATAM VAŠ POZIV" Novo ČELIČNO savezništvo u Aziji, Putin sve dogovorio! Jedan detalj oduševio SVE! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Kristina Kormilitsyna, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Odnosi između Ruske Federacije i Mongolije se razvijaju u svim pravcima, naglasio je danas ruski predsednik Vladimir Putin tokom razgovora sa svojim mongolskim kolegom Uhnaginom Hurelsuhom u Ulan Batoru.

Razgovori između ruskog i mongolskog lidera odvijali su se u jurti, tradicionalnom mongolskom nomadskom šatoru postavljenom u zgradi Državne palate u mongolskoj prestonici, prenosi agencija RIA Novosti.

- Pored ekonomske i političke sfere, gde aktivno sarađujemo, istakao bih i efikasan rad u humanitarnim oblastima, posebno u oblasti obrazovanja. Uprkos svim poteškoćama, uključujući i one koje je pomenuo predsednik Mongolije, ali i istoriju kovida, ipak smo ušli u putanju rasta trgovinskih odnosa i trgovinskog prometa - rekao je ruski predsednik i dodao da "bilateralna međuvladina komisija aktivno radi i njen rad daje rezultate".

Predsednik Mongolije je prihvatio Putinov poziv da prisustvuje samitu BRIKS+ u Kazanju u oktobru ove godine.

- Hvala, prihvatam Vaš poziv - rekao je mongolski predsednik Hurelsuh.

Ovo je prvo Putinovo putovanje u zemlju potpisnicu statuta Međunarodnog krivičnog suda koji je pre 18 meseci izdao nalog za njegovo hapšenje, na šta naročito ukazuju zapadni mediji.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je bilo pregovora sa mongolskim vlastima o ovom pitanju, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da su svi aspekti putovanja pažljivo pripremljeni.

Pretpretresno veće MKS, čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo je nalog za hapšenje Putina i ombudsmana za decu Mariju Lvovu-Belovu, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading