PUTIN IDE U VISOKORIZIČNU POSETU, PRETI MU HAPŠENJE! Hitno se oglasio Kremlj!

Autor:

Svet

30.08.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poseta je zakazana za 3. septembar.

PUTIN IDE U VISOKORIZIČNU POSETU, PRETI MU HAPŠENJE! Hitno se oglasio Kremlj!

Foto: Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Svi aspekti posete ruskog predsednika Vladimira Putina Mongoliji 3. septembra pažljivo su pripremljeni, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, navodeći da nema zabrinutosti zbog toga što je Mongolija članica Međunarodnog krivičnog suda (MKS) koji je izdao nalog za hapšenje Putina zbog navodnih zločina u vezi sa deporatcijom ukrajinske dece u Rusiju.

Peskov je rekao da nema razloga za zabrinutost i da Moskva ima odličan dijalog sa, kako je naveo, "našim prijateljima iz Mongolije", prenela je agencija RIA Novosti.

Putin će u Mongoliji učestvovati u proslavama posvećenim 85. godišnjici zajedničke pobede sovjetskih i mongolskih oružanih snaga na Halhin Golu.

Pretpretresno veće MKS-a, čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo je nalog za hapšenje

Putina i ruskog ombudsmana za prava dece Marije Lvove-Belove zbog prisilne deportacije ukrajinske dece u Rusiju.

Ruska strana kaže da su deca odvedena u Rusiju da bi bila spasena od ukrajinskog granatiranja i da su odvedena iz zone borbenih dejstava u bezbedna područja.

Aktuelni predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador rekao je početkom avgusta, komentarišući izjave iz ukrajinske ambasade, da meksičke vlasti neće izvršiti nalog MKS protiv Putina, koji je pozvan na inauguraciju šefa države.

Šef odeljenja za društvene komunikacije brazilskog Ministarstva spoljnih poslova Žoel Souza Pinto Sampajo rekao je u julu za RIA Novosti da vlasti zemlje planiraju da Putinu pošalju poziv za učešće na samitu G20 koji će se održati u Rio Žaneiru od 18. do 19. novembra.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading