ROBERT KENEDI SE POVLAČI IZ TRKE ZA PREDSEDNIKA SAD! Već je odlučio koga će podržati, a to bi moglo da odluči sve!

Autor:

Svet

22.08.2024

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisnom kandidatu ankete daju pet posto, a bivši predsednik ‘zaostaje‘ za svojom demokratskom rivalkom tek tri posto

ROBERT KENEDI SE POVLAČI IZ TRKE ZA PREDSEDNIKA SAD! Već je odlučio koga će podržati, a to bi moglo da odluči sve!

Foto: Tanjug/AP Photo/Stefan Jeremiah, Pool

U nezapamćenom obrtu događaja, nezavisni predsednički kandidat Robert Kenedi Džunior možda je na korak do povlačenja iz trke i podržavanja Donalda Trampa, kako su izvestili dobro obavešteni anonimni izvori iz Kenedijevog izbornog štaba.

Iako je prema istraživanjima podrške samo na pet odsto, važno je napomenuti da treće stranke u jedinstvenom američkom izbornom sistemu obično ne mogu postići bolje rezultate.

Međutim, često služe kao katalizatori ishoda tako što privlače glasove od jednog od dva glavna kandidata.

Sa trenutnim nacionalnim istraživanjima koja pokazuju samo triodstotnu prednost demokratskog kandidata Kamale Haris nad republikanskim aktuelnim predsednikom Donaldom Trampom, Kenedijev potencijalni povlačenje i podrška Trampu bi mogli značajno uticati na predstojeće izbore, posebno u ključnim swing državama poput Arizone, piše Jutarnji.hr.

Faktor Arizone

Arizona, država koja je odlučila izbore 2020. godine sa tankom marginom od 11.000 glasova, ima ogroman značaj u ovogodišnjoj predsedničkoj trci. Kenedi je zakazao da se obrati svojim pristalicama u Arizoni u petak ujutru po lokalnom vremenu, nagoveštavajući ključno saopštenje u vezi sa budućnošću njegove kampanje. Slučajno, samo nekoliko sati nakon Kenedijevog govora, Donald Tramp će održati svoj sledeći predizborni skup u Arizoni, što dodaje na intrigama oko potencijalnog pomaka u političkom pejzažu.

Pregovori i Izazovi

Boreći se da steknu zamah od kada je Džo Bajden odustao od trke, Kenedijeva kampanja je bila uključena u intenzivne pregovore sa Trampovim timom u vezi mogućeg saveza kako bi sprečili pobedu Kamale Haris i Tima Valza. Dodatno, proceduralne komplikacije dodatno umanjuju njihove šanse, s obzirom da će njihova imena biti prisutna na glasačkim listićima samo u 21 državi, što matematički čini nemogućim da osvoje 270 elektorskih glasova potrebnih za osvajanje predsedničkog mesta.

Nesigurna Baza Birača

Jedan od najintrigantnijih aspekata ovog razvoja je neizvesnost oko potencijalne realokacije biračke baze Roberta Kenedija Džuniora. Kao bivši advokat za zaštitu životne sredine iz poznate demokratske porodice, Kenedi je predstavljao značajnu pretnju kako Bajdenu tako i Trampu. Međutim, njegov nedavni istaknuti položaj kao vodeći glas u pokretu protiv vakcinacije doveo je do javnog osude od strane članova njegove sopstvene porodice, koji su aktivno radili na diskreditovanju njegove kandidature među demokratskim biračima.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading