SKANDAL TRESE AMERIKU! Javnost u šoku nakon što je otkriveno šta je radio Bajdenov sin!

Autor:

Svet

14.08.2024

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije poznato da li je američka ambasada u Italiji preduzela bilo kakve korake u ime Burisme

SKANDAL TRESE AMERIKU! Javnost u šoku nakon što je otkriveno šta je radio Bajdenov sin!

Foto: Tanjug-AP

U okviru napora da pokrene geotermalni projekat za ukrajinsku kompaniju Burisma u kojoj je bio član upravnog odbora, Hanter Bajden je 2016. godine kontaktirao američkog ambasadora u Italiji u periodu dok je njegov otac, Džo Bajden bio potpredsednik SAD, preneli su danas američki mediji pozivajući se na dostupnu dokumentaciju.

Kako prenosi Njujork Tajms, Hanter Bajden je 206. godine u ime kompanije Burisma napisao najmanje jedno pismo američkom ambasadoru u Rimu.

Njegov advokat, Ebi Lovel izjavio je danas za Rojters da su Hanter Bajden i drugi tražili od ambasadora Džona Filipsa i drugih američkih diplomataskih predstavnika u Italiji da ih upoznaju sa predsednikom regije Toskana u Italiji, gde je kompanija razmatrala projekte.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hanter napisao najmanje jedno pismo američkom ambasadoru u Rimu

"Nije bilo sastanka, nijedan projekat se nije realizovao, nijedna molba, za bilo šta nikada nije tražena u SAD. Traženo je samo da se omogući upoznavanje u Italiji", rekao je Lovel.

Neimenovana osoba koja je bila uključena u ove napore takođe je potvrdila da projekat nikada nije realizovan.

Nije poznato da li je američka ambasada u Italiji preduzela bilo kakve korake u ime Burisme, a Hanter Bajden nije optužen za kršenje saveznog zakona o stranom lobiranju.

Republikanci su izneli nedokazane tvrdnje da su predsednik Bajden, njegov sin Hanter i drugi članovi porodice umešani u finansijske malverzacije, ali Bela kuća to poriče.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading