STRAVIČNA NESREĆA NA AUTOPUTU! Autobus se zakucao u stub, IMA MRTVIH! Vozilo smrskano, krhotine na sve strane! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

09.08.2024

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još nema informacija o stanju povređenih putnika koji su prebačeni u bolnice u obližnjim gradovima

STRAVIČNA NESREĆA NA AUTOPUTU! Autobus se zakucao u stub, IMA MRTVIH! Vozilo smrskano, krhotine na sve strane! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Tanjug/IHA via AP

Devet osoba je poginulo, a najmanje 26 je povređeno kada je autobus sleteo sa autoputa i udario u stub nadvožnjaka u Turskoj.

Nesreća se dogodila u blizini grada Polatlija, oko 80 kilometara od Ankare, rekao je guverner prestonice Vasip Šahin za televizijsku stanicu HaberTurk, prenosi AP.

Autobus je putovao na relaciji od grada Izmira u zapadnoj Turskoj do Agrija na istoku zemlje, dodao je on.

Zamenik glavnog tužioca nadgleda istragu o uzroku nesreće, zbog koje je zatvorena jedna strana autoputa, prenela je Anadolija.

Šahin je rekao novinarima na mestu nesreće da na putu nije bilo tragova proklizavanja, što sugeriše da je vozač možda zaspao.

Takođe, još nema informacija o stanju povređenih putnika, koji su prebačeni u bolnice u obližnjim gradovima.

Slike sa lica mesta pokazuju da je udarom o stub smrskan prednji deo autobusa i da su prtljag i ostale stvari putnika razbacane po zemlji, preneo je Tanjug.

Podsetimo, krajem decembra prošle godine jedanaest ljudi je poginulo, a više od 50 je povređeno u saobraćajnoj nesreći  na severozapadu Turske.

U lančanom sudaru je učestvovalo sedam vozila, uključujući tri autobusa i kamion na autoputu Severna Marmara u blizini naselja Dagdibi u provinciji Sakarija, javila je novinska agencija Anadolija.

Na licu mesta mogle su se videti jezive slike, automobili su gotovo potpuno smrskani i zgužvani. Kako su preneli turski mediji, oblast gde se nesreća dogodila bila je prekrivena jakom maglom i vidljivost je bila slaba.

Guverner Sakarije Jašar Karadeniz rekao je lokalnim medijima da je 57 osoba povređeno i prebačeno u bolnicu, a da je sedam u teškom stanju.

- Prema prvim nalazima, najveći broj smrtnih ishoda u nesreći prouzrokovao je treći autobus koji je udario putnike koji su izašli iz vozila. Policija je na licu mesta i u toku je  uviđaj - naveo je Karadeniz, preneo je Haberturk.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading