DONALD TRAMP BEZ DLAKE NA JEZIKU: "On je glupa osoba" (VIDEO)

Autor:

Svet

05.08.2024

02:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik nije birao reči

DONALD TRAMP BEZ DLAKE NA JEZIKU: "On je glupa osoba" (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Bivši američki predsednik Donald Tramp danas je oštro kritikovao predsednika sindikata radnika auto industrije Šona Fejna, nazivajući ga "glupom osobom" i time produbio podelu između svog tabora i sindikata, prenosi agencija Tanjug.

Tramp je istakao da će, ukoliko bude izabran za predsednika, obnoviti autoindustriju i naglasio da je njegov glavni prioritet jačanje auto industrije u SAD. Takođe, naglasio je važnost zapošljavanja američkih radnika, bez obzira na to da li su članovi sindikata ili ne.

Ova izjava dolazi u kontekstu Trampove politike uvođenja strogih tarifa na uvezene automobile, koja je izazvala velike polemike i rasprave kako u samim SAD, tako i širom sveta.

Lider Ujedinjenih automobilskih radnika (UAW) Šon Fejn nedavno je izjavio da podržava demokratskog predsedničkog kandidata, potpredsednicu Kamalu Haris, čime je dodatno produbio jaz između Trampa i sindikata. Prethodno je Fejn pružio podršku i predsedniku Džozefu Bajdenu, što je izazvalo dodatne tenzije između lidera sindikata i bivšeg predsednika.

Spor između Trampa i Fajna traje već mesecima, a Fejn je javno kritikovao Trampa, nazivajući ga jednim od najgorih predsednika po pitanju odnosa prema sindikatima. Sa druge strane, Tramp se sada aktivno trudi da pridobije podršku sindikata, uprkos prethodnim nesuglasicama.

Ova situacija dodatno pokazuje kako politika, sindikati i auto industrija često postaju predmet sukoba i političkih manipulacija, s obzirom na značaj ove industrije za američku ekonomiju.

Podsetimo, Donald Tramp ovih dana nije birao reči ni kada je u pitanju Kamla Haris.

Bivši predsednik SAD, Donald Tramp, izneo je zanimljive tvrdnje o Kamali Haris, demokratskoj kandidatkinji za predsedničke izbore. Tramp je na društvenoj mreži Truth Social napisao da Haris ima nizak koeficijent inteligencije i da zbog toga nije sposobna da se takmiči sa liderima drugih zemalja.

- Kamala Haris je osoba sa niskim koeficijentom inteligencije koja ne može da se takmiči sa liderima drugih zemalja. Sjedinjene Države ne mogu ponovo biti velike sa takvim ljudima na vlasti - napisao je Tramp.

 

 

U istom postu, Tramp je dodao da Kamala Haris, kao i njen prethodnik Džo Bajden, nije sposobna da sastavi dve rečenice.

- Kao Bajden pre nje, ona ne može da sastavi dve rečenice - dodao je Tramp.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading