MOSKVA KIPTI OD BESA ZBOG REČI BUDANOVA: Šef Glavne obaveštajne uprave Ukrajine najavio uništenje Krimskog mosta u narednim mesecima

Autor:

Svet

03.08.2024

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaharova je istakla da je Krimski most postao simbol stvaralačke sile i želje ruskog naroda za radom i mirom.

MOSKVA KIPTI OD BESA ZBOG REČI BUDANOVA: Šef Glavne obaveštajne uprave Ukrajine najavio uništenje Krimskog mosta u narednim mesecima

Foto: Twitter

Krimski most

Nova izjava šefa Glavne obaveštajne uprave Ukrajine (GUR), Kirila Budanova, o tome da Ukrajina radi na napadu na Krimski most predstavljaju terorizam u svom najčistijem obliku, izjavila je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova, za list "Izvestija".

Ona je istakla da ono što zadivljuje je rok koji je Budanov odredio - za nekoliko meseci.

- Nije li to deo predizborne kampanje u SAD tokom koje se moraju izneti ubedljivi dokazi o dostignućima Bele kuće i Kijeva. Amerikanci ne mogu ništa da grade u Ukrajini, ni mostove, ni demokratiju, mogu samo da uništavaju - upitala je Zaharova i dodala da će Ukrajina, zajedno sa Belom kućom, u te svrhe odvojiti još par milijardi dolara.

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Zaharova je istakla da je Krimski most postao simbol stvaralačke sile i želje ruskog naroda za radom i mirom.

- Ipak, zvaničnici Ukrajine i NATO-a otvoreno su pozivali na uništenje mosta i izveli su terorističke napade usled kojih su obični civili izgubili živote i oštećena je civilna infrastruktura - naglasila je Zaharova.

Na ovaj način Zaharova je reagovala na izjavu Budanova, koji je u Rusiji proglašen teroristom, o mogućem rušenju Krimskog mosta u "narednim mesecima".

- Radimo na tome - rekao je Budanov i potvrdio da postoje šanse da most bude napadnut.

Foto: Printsreen

Kiril Budanov

Budanov nije usamljen u svojim namerama, jer je i šef ukrajinske Službe bezbednosti (SBU), Vasilij Maljuk, ranije istakao da je Krimski most jedna od prioritetnih meta za ukrajinsku vojsku. 

Ukrajinska strana je više puta izvodila napade na Krimski most. Osmog oktobra 2022. godine u napadu su poginule četiri osobe i delimično su urušene dve kolovozne trake.

Most je još jednom napadnut 7. jula prošle godine, kada su poginula dva civila iz Belgorodske oblasti, dok je njihova ćerka preživela napad, ali je ranjena hospitaizovana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading