POLICIJA SE HITNO OGLASILA! Novi detalji stravičnog pada helikoptera! IMA MRTVIH! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

30.07.2024

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedinica za istragu vazdušnih nesreća saopštila je da je poslala tim inspektora na mesto pada helikoptera

POLICIJA SE HITNO OGLASILA! Novi detalji stravičnog pada helikoptera! IMA MRTVIH! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/Damien Eagers/PA via AP

Dvojica muškaraca poginuli su danas nakon što se helikopter srušio na zgradu na farmi u blizini sela Kilukan u Irskoj, saopštila je policija.

Policija je navela da se nesreća dogodila na poljoprivrednom zemljištu u blizini Kilukana u okrugu Vestmit, a da su dvojica muškaraca bila stara oko 40 godina, preneo je Gardijan.

Nije poznato da li su oni bili u helikopteru ili na zemlji.

Policija je prethodno saopštila da se strahuje da je više ljudi poginulo danas kada se srušio helikopter na zgradu na farmi u blizini sela Kilukan.

Irska jedinica za istragu vazdušnih nesreća saopštila je da je poslala tim inspektora na mesto pada jednomotornog helikoptera.

Podsetimo, ruski vojni helikopter Mi-28 srušio se nedavno tokom redovnog leta u Kaluškoj oblasti, a posada je poginula, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- U regionu Kaluge, helikopter se srušio u nenaseljenom području. Preliminarni uzrok pada letelice je tehnički kvar -  navodi se u saopštenju.

Komisija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije radi na mestu pada helikoptera, prenosi agencija RIA Novosti.

Turistički helikopter Bell 505 Jet Ranger X, u vlasništvu kompanije Whitesky Aviation, srušio se pre nekoliko dana na Baliju nakon što se zapleo u konopac zmaja - poznate igračke od papira ili tkanine koja lebdi zrakom pomoću vetra i upravlja se s tla uz pomoć uzice, prenosi ABC News.

 

 

Nesreća se dogodila u selu Pecatu na južnoj obali Balija.

U helikopteru su bila dva australijska i tri indonežanska državljanina. Srećom, svih pet putnika, uključujući i pilota, preživeli su pad na krečnjačku liticu. Vlasti su saopštile da su svi sigurno evakuisani, a troje putnika je prevezeno u bolnicu na daljnje pretrage. Indonežanska Agencija za potragu i spasavanje odmah je poslala tim na mesto nesreće. Prema saopštenju indonežanskog ministarstva saobraćaja, istraga o uzrocima nesreće je u toku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading