ISTORIJSKA PRESUDA PROTIV LAŽNIH EKOLOGA KOJI SU BLOKIRALI AUTO-PUT: Dobili rekordne zatvorske kazne!

Autor:

Svet

25.07.2024

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove kazne su postale najduže ikad izrečene u Velikoj Britaniji za nenasilne proteste.

ISTORIJSKA PRESUDA PROTIV LAŽNIH EKOLOGA KOJI SU BLOKIRALI AUTO-PUT: Dobili rekordne zatvorske kazne!

Foto: Tanjug/Koridori Srbije

Brtianski sud je nedavno doneo odluku da pet demonstranata Just Stop Oil, uključujući jednog od suosnivača, bude osuđeno na rekordne zatvorske kazne zbog organizovanja protesta koji su blokirali autoput M25. Sudija je bio nemilosrdan prema njima, nazivajući ih "fanaticima" i otkrivajući šokantne detalje koji su doveli do ovakvih kazni.

Rodžer Halam, Danijel Šo, Luz Lankaster, Lusij Vitaker De Abreu i Kresida Getin izazvali su prekid saobraćaja četiri uzastopna dana u novembru 2022. godine. Tužioci su istakli da je ovo izazvalo ekonomske troškove od najmanje 765.000 funti, dok je policija imala trošak veći od 1,1 milion funti.

Osim toga, više od 50.000 sati kašnjenja vozila uticalo je na više od 700.000 vozača, dok je autoput M25 bio "kompromitovan" više od 120 sati. Nažalost, jedan policajac je zadobio ozbiljne povrede nakon što je oboren sa motora u saobraćajnom haosu izazvanom jednim od protesta.


Ove kazne su postale najduže ikad izrečene u Velikoj Britaniji za nenasilne proteste. Njihova dužina nadmašuje čak i one izrečene demonstrantima Just Stop Oil Morganu Trovlandu i Markusu Dekeru zbog blokade mosta Dartford Krosing. Sud je jasno pokazao da namerava oštro kazniti one koji ugrožavaju javnu sigurnost i ekonomiju.

Ova presuda izazvala je različite reakcije u javnosti. Dok su neki podržali oštre kazne kao signal da se neće tolerisati haos i ugrožavanje bezbednosti, drugi su izrazili zabrinutost zbog mogućeg gušenja prava na mirne proteste.

Sada se postavlja pitanje šta će biti dalje sa organizacijom Just Stop Oil. Ove rekordne zatvorske kazne sigurno će imati značajan uticaj na njihove buduće aktivnosti i strategije, a ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading