PORODILA SE NA ČAMCU BEŽEĆI OD POPLAVE! Drama na podivljaloj reci: "Ne želim više dece!"

Autor:

Svet

05.07.2024

00:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako su se kontrakcije pojačavale, tim na čamcu je brzo reagovao, držeći ceradu da ženu zaštite od kiše dok su joj pomagali pri porođaju

PORODILA SE NA ČAMCU BEŽEĆI OD POPLAVE! Drama na podivljaloj reci: "Ne želim više dece!"

Foto: Tanjug/AP

Migranti u čamcu

Na putu ka zdravstvenom centru, Džahanara Katun se porodila na čamcu, okružena besnim vodama reke Bramaputra. Cerada je bila jedina zaštita od kiše dok je tim na čamcu brzo reagovao kako bi joj pomogao pri porođaju. Njena priča je simbol hrabrosti i odlučnosti u suočavanju sa nepredvidivom prirodom.

Poplava i bekstvo sa ostrva

Džahanara i njen muž Kamaludin su morali da napuste svoj dom na Fuliamari Čaru nakon što je ostrvo bilo poplavljeno. To ih je nateralo da se sklone na obližnje ostrvo poznato kao Čars. Klimatske promene su dovele do povećanih padavina u regionu, čineći reku Bramaputru još opasnijom za život. Sa više od 2.000 ostrva na njoj, ovo područje se smatra jednim od najugroženijih regiona sveta zbog klimatskih promena.

Borba za opstanak

Katun i Kamaludin su poljoprivrednici i zarađuju za život na svom ostrvu u distriktu Morigaon u državi Asam. Kao deo borbe za opstanak, morali su da napuste svoj dom i suoče se sa opasnostima koje donose poplave. Medicinski tim je obilazio poplavljena ostrva Čars kako bi pomogao onima kojima je potrebna medicinska pomoć, a upravo su oni bili ti koji su spasili Džahanaru i njenu bebu.

Neočekivani porođaj

Bez mogućnosti da stignu do najbliže medicinske ustanove, Džahanara je morala da se porodi na čamcu. Kako su se kontrakcije pojačavale, tim na čamcu je brzo reagovao, držeći ceradu da ženu zaštite od kiše dok su joj pomagali pri porođaju. Za samo deset minuta, beba je stigla na svet uz povike slavljenja. Ovo je bio nezaboravan trenutak koji je pokazao koliko ljudska hrabrost može da prevaziđe izazove prirode.

Ime koje nosi posebno značenje

Porodica je novorođenčetu dala ime Karima, što znači Darežljiva. To ime sada nosi sa sobom priču hrabre majke i njenog herojskog porođaja usred poplave. Ova priča je simbol snage i izdržljivosti ljudskog duha u suočavanju sa nepredvidivim silama prirode.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading