LOŠE VESTI ZA IZRAEL?! Oglasio se Islamski džihad! Evo šta se dešava na Zapadnoj obali

Autor:

Svet

01.07.2024

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UN su izrazile duboku zabrinutost zbog civilnih žrtava i pozvale na zaštitu civila u skladu sa međunarodnim pravom

LOŠE VESTI ZA IZRAEL?! Oglasio se Islamski džihad! Evo šta se dešava na Zapadnoj obali

Foto: Tanjug/AP

Član političkog biroa palestinske militantne grupe Islamski džihad, Ali Abu Šahin, izneo je danas zapažanje da otpor Izraelu na okupiranoj Zapadnoj obali postaje sve organizovaniji.

Abu Šahin je istakao da je Izrael primenio "maksimalnu silu", uključujući i angažovanje borbenih aviona, ali da je izraelska vojska bila primorana da smanji kopnene napade zbog "efikasnijih metoda otpora sa kojima se suočavala".

Predstavnik Islamskog džihada je takođe optužio SAD da vodi rat u Gazi i kritikovao Vašington jer, kako je naveo, pokušava da "umanji težinu zločina koje čini Izrael".


Ovi komentari dolaze u kontekstu eskalacije nasilja na Bliskom istoku, gde su palestinski militanti ispalili stotine raketa ka Izraelu, dok je izraelska vojska izvela vazdušne udare na pojedine mete u Gazi.

Reakcija međunarodne zajednice

Situacija na Bliskom istoku je izazvala zabrinutost međunarodne zajednice, a mnoge zemlje su pozvale na prekid vatre i dijalog radi smirivanja tenzija.

Istovremeno, UN su izrazile duboku zabrinutost zbog civilnih žrtava i pozvale na zaštitu civila u skladu sa međunarodnim pravom.

Uticaj efikasnih metoda otpora

Abu Šahinova izjava o efikasnijim metodama otpora na Zapadnoj obali ukazuje na promene u dinamici sukoba između palestinskih grupa i Izraela.

Ovo naglašava važnost prilagođavanja taktika i strategija u okviru palestinskog otpora.

Dok se napetosti nastavljaju na Bliskom istoku, reči Alija Abu Šahina pružaju uvid u perspektivu Islamskog džihada i palestinskih militanata u vezi sa trenutnom situacijom.

Njegove izjave o organizovanijem otporu i kritici SAD i Izraela odražavaju kompleksnost i dubinu sukoba na ovom području.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading