EVROPSKA DRŽAVA POVEĆALA MERE BEZBEDNOSTI! Preti velika opasnost od terorističkih napada!

Autor:

Svet

09.06.2024

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijske snage uhapsile su muškarca osumnjičenog za terorizam

EVROPSKA DRŽAVA POVEĆALA MERE BEZBEDNOSTI! Preti velika opasnost od terorističkih napada!

Foto: Republika

Policija u Švedskoj

Češki ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan potvrdio je danas da su u Češkoj uvedene povećane mere bezbednosti zbog potencijalnog terorističkog napada, nakon hapšenja muškarca iz Južne Amerike optuženog za težak zločin povezan sa terorizmom.

Povećane mere bezbednosti u subotu uveče

Mere bezbednosti povećane su u subotu uveče u javnim mestima, tržnim centrima i saobraćajnim čvorištima širom Češke zbog potencijalnog rizika od terorističkog napada, a više informacija će biti objavljeno u ponedeljak posle sastanka Saveta nacionalne bezbednosti, prenosi portal Expats.

Hapšenje osumnjičenog

- Zahvaljujući pomoći javnosti, kriminalni istraživači iz Odeljenja za ekstremizam i terorizam uspeli su da pronađu i uhapse čoveka osumnjičenog za posebno ozbiljan zločin - saopštila je jutros češka policija na platformi X.

Ovo hapšenje i povećane mere bezbednosti predstavljaju ozbiljan korak u zaštiti građana Češke od mogućih terorističkih pretnji.

Ministar Rakušan je istakao važnost saradnje sa javnošću u rešavanju ovakvih slučajeva, naglašavajući ulogu građana u očuvanju bezbednosti društva.

Reakcija nadležnih organa

Nadležni organi su odmah reagovali na potencijalnu pretnju i preduzeli konkretne korake kako bi obezbedili sigurnost građana.

Očekuje se da će dodatne informacije biti dostupne nakon sastanka Saveta nacionalne bezbednosti.

Ovakvi događaji podsećaju na važnost stalne pripravnosti i spremnosti države da deluje brzo i efikasno u suočavanju sa potencijalnim opasnostima.

S obzirom na aktuelnu situaciju, građani i turisti se pozivaju da budu pažljivi i da prate uputstva nadležnih organa radi sopstvene bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading