STRAVIČAN ZVUK SE PROLOMIO GRADOM: Jezivo svedočenje teške nesreće u Češkoj, objavljen novi crni bilans (VIDEO)

Autor:

Svet

06.06.2024

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Železnička inspekcija i policija povele su istragu, a sudar je policija okvalifikovala kao krivično delo ugrožavanja javne bezbednosti iz nehata.

STRAVIČAN ZVUK SE PROLOMIO GRADOM: Jezivo svedočenje teške nesreće u Češkoj, objavljen novi crni bilans (VIDEO)

Foto: X/RT/Printscreen

U sudaru putničkog i teretnog voza prošle noći kod Pardubica poginula su četiri čoveka, a 27 ljudi, među njima i deca, povređeno je i prevezeno u bolnice, novi je crni bilans tragične nesreće u tom gradu na istoku Češke.

Obojica mašinovođa preživeli su sudar, a svo četvoro mrtvih su putnici iz voza za Slovačku.

U bolnici u Pardubicama od 17 primljenih ostalo je sedam teže povređenih putnika iz voza RegioJet iz Praga u slovački grad Košice. Svi su van životne opasnosti, ostali su prevezeni u bolnice u obližnje gradove. Uglavnom je reč o povredama ugruvanog grudnog koša ili glave i povredama kičme, vrata, saopštila je bolnica u Pardubicama.

Oko 23 časa noćas su se oko 130 km od Praga čeono sudarili teretni voz sa 21 vagonom i putnički voz sa 380 putnika za Slovačku na liniji produženoj do ukrajinskog grada Čop.

Vagoni oba voza iskočili su iz šina, a trenutak sudara zabeležila je gradska kamera i zvuk udara čuo se u celom gradu, javljaju lokalni mediji.

- Odjednom je nastala tišina. Samo su se po šinama kretali ljudi, očigledno u šoku. Jedan od vagona veoma je deformisan, u njemu su bili ljudi - kazao je jedan od policajaca koji se među prvima našao na mestu nesreće.

Železnička inspekcija i policija povele su istragu, a sudar je policija okvalifikovala kao krivično delo ugrožavanja javne bezbednosti iz nehata.

Tokom noći na mestu nesreće intervenisalo je 36 spasilačkih ekipa, a spasilačku akciju komplikovalo je to što je teretni voz prevozio hemijsku materiju kalcijum-karbid.

Do jutra su vatrogasci uspeli da sklone vagone oba voza sa šina i raščišćavaju mesto nesreće, a jutros je pušten saobraćaj jednim od dva koloseka na tom važnom međunarodnom koridoru na kome je na devet sati prekinut saobraćaj.

Mesto nesreće obišli su još tokom noći ministar unutrašnjih poslova, Vit Rakušan, i ministar saobraćaja, Martin Kupka, koji je kazao da ne želi da nagađa o uzrocima nesreće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading