SKANDAL: Italijan pokušao da falsifikuje testament Silvija Berluskonija! Evo koji mu je bio tajni plan

Autor:

Svet

23.05.2024

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Testament, koji je navodni potpisan pre nešto više od dve godine, nije imao hologram

SKANDAL: Italijan pokušao da falsifikuje testament Silvija Berluskonija! Evo koji mu je bio tajni plan

Foto: Tanjug/AP

Italijanski biznismen Marko di Nuncio, koji živi u Kolumbiji, uhapšen je zbog navodnog falsifikovanja testamenta bivšeg italijanski premijer Silvio Berluskoni koji je preminuo u junu prošle godine.

Di Nuncio, koji tvrdi da je među Berluskonijevim naslednicima, uhapšen je po nalogu kolumbijskih vlasti u slučaju navodnog lažnog testamenta.

Testament, koji je navodni potpisan pre nešto više od dve godine, nije imao hologram, prenosi Unione sarda.

Milanski tužioci Roberta Amadeo i Marčelo Viola započeli su istragu protiv Di Nuncija u julu prošle godine zbog falsifikovanja testamenta i pokušaja iznude od dece bivšeg premijera, po prijavi kolumbijskih diplomatskih vlasti.

Zvanični testament osnivača partije Forca Italia otvoren je početkom jula prošle godine, a u septembru je objavljen sporazum o punom prihvatanju njegovih želja od strane njegove dece.

Kad smo kod Italije, potpredsednici italijanske vlade i ministri spoljnih poslova i saobraćaja Antonio Tajani i Mateo Salvini sve više se razilaze oko pitanja budućeg izgleda Evrope.

Tajani i Salvini u Italiji su deo vladajuće koalicije predvođene Đorđom Meloni, međutim u Evropskom parlamentu pripadaju različitim grupama - Tajani vodećoj EPP, a Salvini grupaciji ID sačinjenoj od uglavnom desničarskih evropskih stranaka, prenosi Evroaktiv.

Tajani je pozdravio nedavnu podršku Salvinijeve Lige da nemački AfD napusti ID, ali je naglasio da nisu problem samo nemački ultradesničari, več i francusko "Nacionalno okupljanje" Marin Le Pen.

"Le Pen želi da napusti NATO i sigurno nije evropeista. Ne možete razmišljati o tome da upravljate Evropom dok ste protiv toga. Kako da se složimo sa onima koji žele da unište Evropu? Zalažemo se za NATO i ujedinjenu Evropu", rekao je Tajani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading