PRIČA DOSTOJNA ROMANA! "Sedim ovde 23 godine kasnije i zvoni telefon": Policajac spasio napuštenu bebu, a onda se desio život

Autor:

Svet

05.05.2024

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan poziv promenio je sve!

PRIČA DOSTOJNA ROMANA! "Sedim ovde 23 godine kasnije i zvoni telefon": Policajac spasio napuštenu bebu, a onda se desio život

Foto: shutterstock

U decembru 2000, tri dana pre Božića, policijski poručnik Džin Ejster primio je  kasno uveče telefonski poziv o napuštenoj bebi pronađenoj u kartonskoj kutiji, piše Today.

Novorođenče su otkrili studenti u hodniku stambene zgrade u Saut Bendu, u Indijani.

- Bio je umotan u ćebad i flanelsku košulju. Nije bilo poruke - kaže Ejster (70).

Na putu do bolnice, Ejster kaže da je uzeo plišanog medvedića da malo uteši bebu.

- Samo sam želeo da zna da mi je stalo do njega - kaže Ejster.

Tokom istrage, Ejster je o detetu počeo da govori kao o "bebi Isusu".

- Rođen je nekoliko dana pre Božića i stavljen u kutiju, a u mojim mislima ta kutija bile su jasle. Tako je postao "mali Isus" – rekao je policajac.

"Da li sam ga, ne daj Bože, nekad uhapsio"

Pošto je saznao da je beba smeštena kod dobrih usvojitelja, Ejster je odahnuo. Život je išao dalje i dolazili su novi slučajevi, ali Ejster kaže da nikada nije prestao da misli na bebu.

- Pitao sam se šta je s njim i, ne daj Bože, jesam li ga ikada uhapsio? Je li još živ? - kaže Ejster.

Ejster, koji je otišao u penziju 2019, nedavno je dobio neke odgovore.

- Sedim ovde 23 godine kasnije i zvoni telefon - kaže Ejster. Bio je to policajac Džoš Morgan i bio je s mladićem po imenu Metju Hegedis-Stjuart.

- Rekao mi je: "Nećeš da veruješ, ali "mali Isus" upravo sedi kraj mene. On je moj novi policajac pripravnik" - kaže Ejster.

Morgan i Hegedis-Stjuart ubrzo su složili delove neobične životne slagalice, a sve je počelo da se odmotava kada su policajci reagovali na situaciju u jednoj zgradi, istoj zgradi u kojoj je Hegedis-Stjuart bio napušten.

- Kad smo stigli, rekao sam da sam tamo ostavljen kao beba. Zatim je Morgan pogledao izveštaj i video ime Džina Ejstera priloženo uz njega - kaže mladić.

U januaru ostao bez jedinca

Dana 22. marta ponovo su se sreli penzionisani policajac i napuštena beba, sada mladić. Susret je bio posebno dirljiv za Ejstera, koji je u januaru izgubio svoje jedino dete, sina Nikolasa.

- Kod Meta vidim neke situacije koje me podsećaju na mog sina, ima isti osmeh, isti smeh, istu tamnu kosu i slično je građen - kaže Ejster.

Hegedis-Stjuart i njegova verenica Džilijan roditelji su 14-mesečne ćerke Aspen, a dečaka očekuju u junu. Aspen je rođena istog dana kada je njen otac legalno usvojen.

- Toliko je slučajnosti - kaže Ejster.

- Mislim, Met završava terensku obuku i slučajno je raspoređen u četvrt stambenog kompleksa u kom je pronađen. Kakve su šanse za to? Razgovarao sam s nekoliko Metovih nadređenih i svi su rekli isto: on je fin policajac, on je dobro dete. Ovako da se sretnemo posle toliko vremena pravo je čudo - kaže Ejster za Today.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading