OBRT MEĐU STUDENTIMA: Izbačeni sa Univerziteta zbog demonstracija protiv rata, a sada su dobili NEVEROVATNU PONUDU

Autor:

Svet

04.05.2024

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Studenti su pokušali da putem mirnih demonstracija utiču na javnost da prestane da pruže podršku samo jednoj strani u ratu

OBRT MEĐU STUDENTIMA: Izbačeni sa Univerziteta zbog demonstracija protiv rata, a sada su dobili NEVEROVATNU PONUDU

Foto: Carlos Chiossone / Zuma Press / Profimedia

Studenti koji su izbačeni sa nekih američkih koledža jer su učestvovali u demonstracijama protiv Izraela i rata u Gazi dobili su ponude, ni manje ni više nego iz Teherana.

Nekoliko uglednih iranskih univerziteta nude povoljne obrazovne uslove studentima koji su izvisili za mesto na američkim univerzitetima.

Objave su u četvrtak objavili predsednici Iranskog univerziteta za nauku i tehnologiju (IUST) i Univerziteta Allameh Tabataba'i (ATU).

"Univerzitet nudi prijem izbačenih propalestinskih studenata i pruža im iste uslove i bonuse koje su uživali u svojoj zemlji", rekao je Mansur Anbia, predsednik IUST-a.

Predsednik ATU-a Abdolah Mo'tamedi također je rekao da je univerzitet "spreman da  ponudi stipendije i podučava persijski jezik proteranim propalestinskim studentima i profesorima".

Američki studenti započeli su demonstracije 18. aprila, protiv rata i podrške Vašingtona vojnom napadu koji je dosad odneo živote najmanje 34.622 Palestinca, uglavnom žena i dece.

Takođe su pozivali svoje fakultete da se oslobode finansijskih udela povezanih s Izraelom.

Suzbijajući proteste, američka policija do sada je uhapsila oko 2.200 ljudi.

Takođe u četvrtak, Sejed Mahmud Agamiri, dekan Univerziteta Šahid Behešti u Teheranu, rekao je da će fakultet ponuditi stipendije studentima u SAD-u i Evropi, koji su izbačeni zbog učešća u propalestinskim demonstracijama u kampusima.

Dan ranije, Univerzitet Širaz postao je prvi iranski akademski centar koji je američkim studentima i profesorima koji su bili prisiljeni da napuste svoje škole ili im je pretilo izbacivanje ponudio nastavak studija u prestižnom akademskom centru, prenosi Klix.ba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading