MASOVNI RAKETNI NAPAD RUSIJE NA UKRAJINU! U celoj zemlji vazdušna opasnost, 11 bombardera na nebu! (VIDEO)

Autor:

Svet

08.01.2024

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslata naredba da se stanovništvo uputi u skloništa.

MASOVNI RAKETNI NAPAD RUSIJE NA UKRAJINU! U celoj zemlji vazdušna opasnost, 11 bombardera na nebu! (VIDEO)

Foto: Tanjug-AP

Rusija je jutros pokrenula veliki raketni napad na nekoliko ukrajinskih regiona, a u celoj zemlji na snazi je upozorenje na vazdušnu opasnost, saopštili su ukrajinski vojni zvaničnici.

Vazduhoplovstvo Ukrajine poslalo je naredbu stanovnicima Kijeva da se upute u skloništa, uz obaveštenje da je prestonica pod pretnjom balističkih raketa, prenosi Rojters.

 

 

Navedeno je da je Rusija podigla 11 strateških bombardera Tu-95MS, sa kojih može da lansira krstareće rakete.

Lokalne vlasti u Krivom Rogu, Zaporožju, Harkovu, Dnjepropetrovsku i Hmeljnickom saopštile su da su njihovi gradovi pod ruskim "masovnim raketnim napadom". 

Podsećamo, više od 100 stanovnika ruskog pograničnog grada Belgoroda evakuisano je u oblast dalje od ukrajinske granice, saopštili su lokalni zvaničnici.

- U ime regionalnog guvernera Vjačeslava Gladkova upoznali smo prve stanovnike Belgoroda koji su odlučili da se presele na najbezbednije mesto. Više od 100 ljudi je smešteno u naše centre za privremeni smeštaj - rekao je Andrej Česnokov, načelnik okruga Stari Oskol, koji se nalazi oko 115 kilometara od Belgoroda.

U ukrajinskim napadima 30. decembra u Belgorodu poginulo je 25 ljudi, rekli su tamošnji zvaničnici, a raketni i napadi dronovima nastavljeni su tokom ove nedelje, prenosi AP.

Inače, rusko vojno osoblje obeležava pravoslavni Božić na frontu, a Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su vojni sveštenici predvodili molitvene službe na liniji fronta danas i na Badnje veče.

Predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pridružile su se porodice vojnih lica koja su poginula u ratu u Ukrajini na bogosluženju za Badnje veče u njegovoj rezidenciji u Novom Ogarjevu, zapadnom predgrađu Moskve.

- Mnogi naši ljudi, naši hrabri, herojski momci, i sada su, tokom praznika, ratnici Rusije i sa oružjem u ruci brane interese naše zemlje - rekao je on prisutnim porodicama, saopštila je pres-služba Kremlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading